В Европа са регистрирани нови 60 психоактивни наркотични вещества /повечето

...
В Европа са регистрирани нови 60 психоактивни наркотични вещества /повечето
Коментари Харесай

60 нови психоактивни наркотици са регистрирани в Европа

В Европа са регистрирани нови 60 психоактивни наркотични субстанции /повечето от които синтетични/ . Те са елементарно налични и водещи до увеличение на смъртните случаи.

Това стана ясно от думите на зам.-вътрешния министър Красимир Ципов в Бургас по време на полемика на тематика " Наркотиците - риск за бъдещето ". Данните, представени от Ципов, са от отчета на Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите, осведомиха от Министерство на вътрешните работи.

 С видеоклип Министерство на вътрешните работи изяснява вредата от синтетичните опиати в Шумен
С видеоклип Министерство на вътрешните работи изяснява вредата от синтетичните опиати в Шумен

Хванати са 24 водачи от 18 до 30-годишни, карали след приложимост на опиати

Заместник-министър Ципов показа ограниченията по противопоставяне разпространяването на наркотични субстанции и резултатите от полицейските дейности в последните месеци.

Сред разискваните тематики бяха повече дрегери по пътищата за тестване на наркотични субстанции, както и смяна в Наредбата за публичен ред на общините , с цел да има наказания при така наречен маловажни случаи. Обсъдено е било и по-високо равнище на сигурност и защита в учебните заведения, целенасочена работа с родители и основаване на Закон за движимостите лица .

В срещата се включиха шефът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, кметът на община Бургас Димитър Николов , ръководителят на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова , представители на апелативна, окръжна и районни прокуратури, неправителствени организации, педагогичен съветници и обществени служащи.

България не прави изключение от европейските трендове при разпространяването на наркотични субстанции, само че размерът е по-малък , съобщи Ципов.

За първите пет месеца на тази година Министерство на вътрешните работи и " Агенция " Митници " са иззели 236 кг хероин, 23 кг кокаин, 296 кг марихуана, 112 кг канабис, 101 кг синтетични опиати и други Съпоставката с данните от предходната година демонстрира минимално понижение на конфискувани количества, само че нарастване при конфискуваните количества марихуана , заключи зам.-министърът.

Като превантивни действия за ограничение на разпространяването и използването на опиати измежду подрастващите, той открои: лекции в образователните заведения, поддържане на непрекъснати контакти с представителите на общините, педагогическите колективи и нестопанските организации, разпределяне на превантивни брошури .

" Регулярни са полицейските дейности за ограничение на незаконните похищения против подрастващите. За 2017 година на територията на цялата страна са извършени общо 4247 профилирани полицейски интервенции, тествани са 8093 учебни заведения и учебни региони , профилактирани са над 10 000 наркосборища , питейни и увеселителни заведения. За закононарушения, свързани с наркотични субстанции, през миналата година са арестувани 7233 души ", регистрира заместник-министър Ципов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР