В Европа правителствата се готвят за национални и локални карантини

...
В Европа правителствата се готвят за национални и локални карантини
Коментари Харесай

В Европа правителствата готвят национални и локални карантини заради Covid-19

В Европа държавните управления се готвят за национални и местни карантини поради фрапантното увеличение на броя на новозаразените в голям брой страни.

В испанската столица през днешния ден под организацията на крайнодясната партия " Вокс " се организира всеобщ митинг против частичната противоепидемична обсада на Мадрид.

Френският министър председател Жан Кастекс не изключва местни карантини:

„ Пълна обсада би трябвало да бъде избегната непременно в доста сложна обстановка сме Това е действителността на втората вълна и по тази причина моля ясно хората да се активизират с цел да я посрещнем “.

Италианското държавно управление има намерение да наложи възбрана на частни празненства и да ограничи броя на гостите на сватби и погребения.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи въвеждане на по-строги ограничения в битката с разпространяването на Ковид-19 под формата на локални карантини по тристепенна канара. Той обаче няма желание да постанова общонационална карантина. Мерките ще бъдат преразглеждани всеки месец. Лейбъристите показаха подозрение, че правителсвото разполага с съответен проект за управление на вируса

А в Русия представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че поради по-добрите способи за лекуване, множеството болнични кревати и работещата система за справяне с вируса, страната може да си разреши да е по-гъвкава с ограниченията, макар увеличението на броя на заразяващите се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР