В Естония хората обичат онлайн пространството.Спокойни са за личната си

...
В Естония хората обичат онлайн пространството.Спокойни са за личната си
Коментари Харесай

99% от естонците имат електронни лични карти

В Естония хората обичат онлайн пространството.

Спокойни са за персоналната си информация и имат вяра в дигитализацията. Има единствено две неща, които не могат да се случат онлайн в прибалтийската страна и това са сключването на брак и разводът и то поради правните въпроси.

„ При нас няма администрация, хартиена документи, имаме дребната си персонална карта, с нея можем да вършим съвсем всичко, когато употребяваме публичния превоз да вземем за пример, в Талин той е безвъзмезден. Можем и да направляваме кой преглежда персонална ни информация, ние се усещаме сигурни, че никой няма достъп до нея, в случай че ние не им позволим “, описа естонката Теа Карен, предава

„ Ако си болен, да вземем за пример, не постоянно е належащо да отидеш наложително на обзор, може да го направиш онлайн. Свързваме се с лекаря си, той издава болничен, в случай че медикаментите са изписвани преди може да се изпишат онлайн “, добави естонката Брит

„ Имам доверие на системата тук. Правителството ни е транспарантно. Ние сме демократична страна и хората имат глас “, сподели естонката Ан Сюлт.

99% от популацията на Естония има електронни персонални карти, които стават наложителни след 15-годишна възраст. Естонската персонална карта е главният документ на всеки жител. Тя е ключът към електронното ръководство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР