В ерата на иновациите в промишлената автоматизация, неподлежащите на обсъждане

...
В ерата на иновациите в промишлената автоматизация, неподлежащите на обсъждане
Коментари Харесай

Какви са предимствата на IO системи Murrelektronik?

В ерата на нововъведенията в промишлената автоматизация, неподлежащите на разискване критерии, които всеки търси при усъвършенстването на индустриалните процеси са бърза интеграция на съставените елементи, оптималната еластичност и малко време за стартиране в употреба.

Един от водещите снабдители на новаторски решения в тази област е Murrelektronik.

Компанията предлага необятна гама от IO системи , които имат редица преимущества и могат да подобрят успеваемостта и надеждността на индустриалния развой на вашия бизнес.
Какво съставляват IO системите Murrelektronik?
Това са сложни входно – изходни системи за свързване и връзка сред датчици и актуатори в автоматизирано индустриално съоръжение.

Те обезпечават бърз и благонадежден продан на данни сред другите съставни елементи на машината.

IO решения включват съставни елементи като: входни и изходни модули, информационни модули, модули за кондициониране на сигнала, входни и изходни устройства и разнообразни аксесоари.

Входните модули се употребяват за свързване на датчици към системата и за приемане на данни от тях.

Изходните модули се употребяват за надзор на актуатори като мотори, клапани, светлини и други.

Комуникационните модули (мрежи) разрешават свързване и връзка на IO системата сред съставените елементи на входно – изходната система с външни мрежи и контролери, като да вземем за пример Ethernet или промишлени мрежи като Profibus, Profinet, Fieldbus и други.
Какви са преимуществата от внедряването на IO системи Murrelektronik? Висока степен на интеграция
IO системите се отличават с висока степен на интеграция, което значи, че другите модули и съставни елементи могат да бъдат свързани бързо, без да е нужна комплицирана кабелна апаратура.

Това ги прави извънредно икономични и лесни за инсталиране и поддръжка.
Гъвкавост, модуларност и мащабируемост
Централизираните IO решения оферират огромна еластичност, което разрешава да бъдат определени единствено нужните модули за съответен план.

А това от своя страна води до оптимално потребление на ресурсите и по-ефективно ръководство на инсталациите.
Висока успеваемост и продуктивност
IO системите обезпечават бърза, сигурна и доста надеждна връзка сред другите детайли на промишлената автоматизация, което води до нараснала продуктивност.
Надеждно наблюдаване и надзор в действително време
Входно – изходните системи разрешават да бъдат осъществявани наблюдаване и надзор на процесите за автоматизация в действително време.

А това от е гаранция, че при най-малкия проблем наблюдаващият екип може да реагира неотложно и съответно.
Бързо и тъкмо събиране на данни
Те са проектирани да събират и съхраняват данни от разнообразни индустриални процеси, което от своя страна разрешава да се извърши по-добър разбор и да се вземат верните решения въз основа на получените в действително време данни от входно-изходните системи.
Лесен монтаж и интеграция
Murrelektronik предлага новаторски решения за елементарен монтаж и интеграция на IO системите.

Технологии като plug – and – play и авансово маркирани кабели понижават времето и напъните, нужни за апаратура и пускане на системата.

Това икономисва време и разноски при стартирането в употреба на нови планове.
Висока надеждност
Този тип системи са проектирани да устоят на натоварване и да обезпечат непрекъсната и надеждна работа.

Това понижава времето за прекъсване на производството заради повреди или отводи и покачва общата продуктивност.

Освен това, IO системите, предлагани и от Ехнатон разполагат разнообразни варианти за диагностика и мониторинг, които оказват помощ за бързо разкриване и премахване на проблеми в системата.

Те също по този начин поддържат разнообразни протоколи за връзка и са съвместими с разнообразни автоматизирани системи.
Интелигентни функционалности
Иновативните IO системи на Murrelektronik разполагат с функционалности като прогнозиране на отводи, оптимизация на енергопотреблението и доста други.

Тези функционалности усъвършенстват успеваемостта на системата и дават скъпи данни за самодейно обмисляне на поддръжката.
Диагностика и поддръжка
Входно – изходните системи оферират вградена диагностична функционалност, която улеснява наблюдението и отстраняването на проблеми.

Това доста понижава времето за разкриване на неточности и усъвършенства общата продуктивност на системата.

В плюс е и че Ехнатон, в качеството си на инженерингов партньор  на Murrelektronik дава професионална поддръжка, внедряване, подпомагане, механически съвещания и образования, което е от значително значение за безпроблемната работа на индустриалните съоръжения.
В умозаключение
Внедряването на IO системи може доста да усъвършенства индустриален развой, понижи времето за прекъсване на производството и увеличи общата успеваемост.

Технологичната еластичност, високата надеждност и интегрираната диагностика са единствено някои от преимуществата, които можете да очаквате от тези системи.

Без значение дали сте дребен бизнес или огромен индустриален производител, IO системите Murrelektronik, предлагани от Ехнатон могат да отговорят на вашите потребности и да усилят конкурентоспособността ви на пазара.

Снимки: freepik.com
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР