В ежедневието си всички казваме или правим много неща, които

...
В ежедневието си всички казваме или правим много неща, които
Коментари Харесай

Как да разберете, че сте наранили някого

В всекидневието си всички споделяме или вършим доста неща, които мислим, че са верни. Понякога обаче тези наши дейности не остават разбрани даже от най- околните ни и те се оказват засегнати от наша постъпка или безучастие. В доста случаи е мъчно да осъзнаем грешката си в точния момент или въобще не разбираме, че сме наранили хората до нас. Техните дейности издават, в случай че има проблем и от тях можем да се ориентираме дали сме постъпили вярно. Понякога неразбирателството отминава с времето и двете страни не помнят за случилото се, а в някои случаи то задълбочава казуса и разривът във взаимоотношенията става още по- огромен. Ето по какъв начин може да разберете, че сте наранили възприятията на някого:

Не се усмихва и не ви поздравява. Един от очевидните признаци, че сте обидили някого, е когато той внезапно спре да реагира на поздравите ви или не се усмихва към този момент. Ако този човек е бил топъл с вас, когато сте се срещнали, може да има причина, заради която се е трансформирал. Ако желаете да потвърдите дали някой е леден към вас, съзнателно се засечете с този човек. След това се пробвайте да махнете с ръка, да кажете „ здравей “ или да му се усмихнете. В случай, че този човек се държи по този начин, като че ли не вижда и не чува нищо или просто ви гледа с празен взор, тогава знаете какво значи това.

Вече не приказва с вас. Освен че не се усмихват и не поздравяват, един симптом, че сте наранили човек, е в случай че той ненадейно спре да приказва с вас. Ако сте били близки един с различен, това може да е извънредно държание, с което би трябвало да се справите неотложно. Можете да опитате да започнете диалог с него. Ако наподобява безразличен да поддържа диалога, да вземем за пример – в случай че просто дават отговор на въпросите ви с „ да “ и „ не “, това е знак. Още по-лошо, той би могъл просто да си тръгне, до момента в който вие още говорите и въобще да не опита даже да ви изслуша.

Игнорирани сте, като че ли не съществувате. Чувствали ли сте в миналото като че ли сте изцяло пренебрегнати от някого? Сякаш преди малко той е минал около вас, без даже да ви се срещнат очите, или наподобява ви е изолирал от груповите диалози? Ако отговорът е да и това държание не е всекидневно, евентуално има причина за това и не е изключено с нещо да сте го наранили и да се е почувствал зле от отношението ви. Пренебрегването на индивида, който ви е наранил, освен изпраща известие до вас. Това е и предпазен механизъм от негова страна, с цел да се избегне наново пострадване или засегнатост, въпреки и от време на време да не го прави с тази предумисъл. Така че, в случай че някой ви пренебрегва, това може да е по този начин, тъй като нещо, което сте създали, е разстроило индивида.

Той не дава отговор на вашите известия или позвънявания. Опитвате ли се в последно време да се обадите на някого, с цел да говорите с него, само че да се оказва, че той непрекъснато е ангажиран или не е на линия? Може в действителност да е зает в работата, само че при естествени условия той незабавно ще ви отговори на позвъняванията или на вашите известия, откакто откри време. Ако обаче са минали дни или седмици и не сте получили отговор от лицето, значи несъмнено нещо не е наред. Това значи, че той съзнателно ви подценява и не желае да приказва с вас.

Премахнати сте от приятелите му или сте блокирани в обществените мрежи. В актуалния цифров свят, в който съвсем всеки живее в онлайн средата, надали има по-ясен знак от това да откриете, че към този момент не сте свързани с някого в обществените мрежи. Може той да е спрял да ви следва, да ви е премахнал от приятелите или дори да се окажете блокирани от този човек. Колкото и да е неприятно, много хора държат извънредно доста на обществените мрежи и те одобряват, с цел да ви отстранен от техния свят, очевидно сте ги наранили в действителност.

Не ви кани на срещи или други събития. Ако внезапно вашият другар към този момент не ви кани да излизате, това значи, че нещо не е наред в връзките ви. Например прави празненство и всички други другари са поканени, като се изключи вас. Разбира се, има вид той просто да е не запомнил да ви каже, в случай че провежда повече хора, само че в случай че обаче се е случвало повече от един път, е ясно, че сте избягвани.

Поканите ви се отхвърлят. Приятелят ви отхвърля ли и вашите предложения за излизания и събития, като постоянно намира опрощение да не пристигна някъде?  Ако той постоянно е ангажиран за вас и непрекъснато има по-важни цели, в действителност има нещо неправилно. Нормално е хората в някакъв миг в действителност да са ангажирани и да пропущат избрани действия и срещи с приятелите си. Хората обаче са споделили, че който търси метод, намира решение, а който не – опрощение. Ако не може да отдели време за вас, това значи, че ви заобикаля.

Ако забележите един или повече от тези признаци, помислете първо дали повода не е във вас и дали сте създали нещо неправилно. Не е наложително вие да имате виновност, просто не бързайте да я трансферирате на другия. Ако и по-късно не намирате отговор, поговорете намерено с него, с цел да изясните връзките си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР