В ежедневието ни се крие една изкусителна тайна, едно прекрасно

...
В ежедневието ни се крие една изкусителна тайна, едно прекрасно
Коментари Харесай

Къде да хапнем вкусен десерт в София - нашите 5 предложения

В всекидневието ни се крие една изкусителна загадка, едно прелестно наслаждение, което ни открива път към специфични моменти. Сладостта на живота, съдържаща се в едно изкушаващо измерение – десертите. 

Да създадем едно странствуване на сетивата и се разходим до няколко обичани наши места, които оферират вълшебни изкушения. Те са съкровищници, в които откриваме вълнуващи комбинации от текстури и аромати, а витрините им са като картини, които вълнуват вкусовите рецептори и провокират предпочитание да опитаме всичко.

И по този начин, да се отдадем на съблазнителните десерти.

Поставяме началото с едно от обичаните ни места - кафе-пекарната Altruist  на ул. “Екзарх Йосиф ” . Тук ще откриете обилие от прясно приготвени сладкиши, сладки и солени печива и ароматно кафе. Артистичната атмосфера и уюта ще ви изкушат и сигурно ще намерите мотив да се върнете скоро.



В съседство, на ул. “Будапеща ” , ни чака Flow Coffee and Pastry с богато заредената си витрина от десерти. А когато настъпят летните горещини ви предлагаме наложително да опитате и студените им питиета с кафе.



Ако сте почитатели на сладкишите, само че и на кроасаните, пайовете и хляба, то вашето място наложително е " Хляб ". Не може да не ги откриете по аромата на прясно изпечени хлебчета.

Със сигурност изборът ви няма да бъде елементарен, само че заложете на нетрадиционните съставки и форми.



Отправяме се към ул. „ Цар Асен ”, която е цялостна с приятни заведения и примамливи сладкарници. Там е и  “Слънце и луна ” , а   всички девойките, които са на диетичен режим, ще открият богато обедно меню. Изборът е огромен и за всички фенове на прясно изпечен самун или здравословен сладкиш.

Следващата ни спирка е  Café & Patisserie,  на ъгъла на ул. “Цар Асен ” и ул. “Хан Аспарух ” .

Типично по френски - кафе и кроасан са наложителната ни дребна сладка наслада.



Не стопираме дотук, тъй като не можем да пропуснем  One More Park Bar ,   сврян в парка на Борисовата градина.  Препоръчваме да употребявате навигация, в случай че не сте решили да се разноските из парка, а точният адрес е ул. " Незабравка " 3-5.

Непременно пробвайте домашно приготвено тирамису с чаша домашна ягодова лимонада.



 
5 места за ценители на Cold Brew кафето
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР