В Египет са установени седем случая на гъбичното заболяване мукормикоза,

...
В Египет са установени седем случая на гъбичното заболяване мукормикоза,
Коментари Харесай

Случаи на черна плесен” и в Египет

В Египет са открити седем случая на гъбичното заболяване мукормикоза, известно като " ". Това заяви Осман Шаалиян, ректор на университета Заказик в северната част на страната, представен от БГНЕС.
Според Шаалиян всички случаи на зараза са диагностицирани в провинция Шаркия при поданици с отслабен имунитет поради минали болести, в това число след заболяване, породено от ковид. " Трима инфектирани са претърпели интервенция за премахване на органи, развалени от плесента, а единият е в сериозно положение “, сподели той.
 Черна мухъл поразява мнозина след боледуване от Covid-19 в Индия " Черна мухъл " поразява мнозина след боледуване от Covid-19 в Индия
В Индия хиляди хора са се разболели от „ черна мухъл “ – гъбично заболяване, заради което на 60% от пациентите се е на...
Спорите на черната мухъл се намират в почвата, праха и продуктите от органично разложение. Гъбичките най-често попадат в човешкото тяло посредством устройства за механична вентилация. Според специалисти, мукормикозата, сходно на други типове плесени, се диагностицира при пациенти с коронавирусна зараза, които са били в интензивно поделение и са били интубирани по-дълго време. Заболяването се среща и при диабетици, които получават огромни дози стероиди. Тази гъбична зараза визира носоглътката, очите и белите дробове на индивида, а в тази ситуация на инфектираните с ковид най-често е съдбовна. Повече от 11 хиляди случая на мукормикоза към този момент са открити в Индия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР