В ефира на „Събуди се“ диетологът Енджи Касабие даде съвети

...
В ефира на „Събуди се“ диетологът Енджи Касабие даде съвети
Коментари Харесай

Съветите на Енджи Касабие: как да се храним през лятото, за да бъдем във форма

В ефира на „ Събуди се “ диетологът Енджи Касабие даде препоръки за това по какъв начин да се храним през лятото, с цел да не напълняваме. По думите ѝ е добре да наблегнем на храни, богати на витамини и минерали.

„ Стресът въздейства доста на стомашните проблеми. Относно пробиотиците, би трябвало да гледаме размера на бактерията и да е жива “, сподели тя. Зеленчуци като броколи, карфиол, зеле и ряпа нервират стомаха. Касабие посочи, че те са доста потребни, само че са сложни за храносмилане.

„ За страдание, в настоящо време храната е толкоз изкуствена, че не мога да подсигурявам, че това, което ядене, ще ни помогне в действителност. Изключително е значимо да одобряваме фибри посредством зеленчуци и плодове, само че също е значимо да не прекаляваме с някои от плодовете като зелената ябълка, която би трябвало да одобряваме без коричката. Знаем, че в коричката се крият доста витамини, само че, уви, тя доста нервира червата. “

Препоръчителната дневна порция сезонни плодове е към 250-300 грама, поучава Енджи. Зеленчуците няма проблем да се хапват по време и на закуска, и на вечеря, само че хората с проблеми с перисталтиката е добре да ядат авокадо. То е богато на потребни мазнини, засища и е елементарно за храносмилането.

Най-големите неточности при храненето в жегите съгласно диетолога са, че не одобряваме задоволително течности, похапваме доста, което ни изкарва отвън калориите, които одобряваме всекидневно. Много значимо е да пием вярната вода – изворна, минерална, алкална вода, добре е да се редуват, само че значимото е да заобикаляме тази в пластмасови бутилки, тъй като не знаем от какъв брой време водата е в тази бутилка или при каква температура е съхранявана.

Относно алкохола в жегите Енджи Касабие споделя, че в дребни количества той може даже да бъде потребен. Но да се пие бира в големи количества е доста калорично и доста нездравословно – подува корема, а всяка газирана напитка е нездравословна за перисталтиката и проблеми като колит, запек и така нататък

Ако желаете пък да влезете бързо във форма за идната отмора, диетоложката поучава да намалите млечните артикули до най-малко и да избягвате вечерята. Добре е също да имате фастинг интервал.

Какво още поучава Енджи Касабие гледайте във видеото.
 10 потребни летни храни  10 потребни летни храни  10 потребни летни храни  10 потребни летни храни
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР