В едно от училищата в Тексас, учителите, освен че обучават

...
В едно от училищата в Тексас, учителите, освен че обучават
Коментари Харесай

Учители в Тексас се грижат за сигурността на учениците си със заредени оръжия

В едно от учебните заведения в Тексас, учителите, като се изключи че образоват децата, се грижат и за сигурността им... със заредени оръжия. Проeктът не е нов, само че набира все по-голяма известност.

Четири входа и единствено един отворен. При влизането всеки, който няма пропуск и е посетител на гимназията Аргайл, част от огромен учебен комплекс, бива подробно проверяван. А съвсем на всеки ъгъл има табели, които коментират, че личният състав на образователното заведение е въоръжен и ще употребява всички способи, с цел да отбрани учениците. Учителите ни носят револверите си от самото начало, освен това в подготвеност да бъдат употребявани, споделя Пол Кеърни, полицейски шеф на кампуса - служба, основана преди три години.
Пол Кеърни, полицейски шеф на кампуса: Смятаме, че е доста по-ефективно личният състав да носи непрестанно заредено оръжие, с цел да може да реагира неотложно - при положение на нужда.
В Аргайл са създали специфична стратегия, по силата на която избрани учители могат да носят заредено оръжие и това е част от проекта за сигурност на образователното заведение и прилежащите му територии. След стрелбата през декември 2012 година в учебното заведение в Нютаун, Кънектикът, при която починаха 20 деца и шестима възрастни, управата на Аргайл стартира да мисли разновидности по какъв начин да опази възпитаниците си при положение на сходна офанзива.

Така се ражда тази стратегия, която е в сходство със законите на щата Тексас. Зад плана застават и родителите. Учителите и личният състав получават право да носят огнестрелно оръжие. Преди да се включат в програмата обаче, те би трябвало да имат позволение за носене и боравене с оръжие, да са минали специфична обучителна стратегия и да им е направена оценка на психическото положение.
Пол Кеърни, полицейски шеф на кампуса: Имали сме няколко случая, когато посетители в региона на учебното заведение са ни тормозили, само че в никакъв случай не се е стигало до вадене на оръжие. Надяваме се това в никакъв случай да не се случи.
От началото на програмата в Аргайл не е изстрелян нито един патрон. А с цел да не се основава неуравновесеност, има и преподаватели, за които учениците не знаят, че с изключение на, че ги образоват ги и пазят.

 © БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР