В едно от последните си заседания преди разпускането на Народното

...
В едно от последните си заседания преди разпускането на Народното
Коментари Харесай

На изпроводяк кабинетът удължи куп концесии за подземни богатства

В едно от последните си съвещания преди разпускането на Народното събрание служебното държавно управление взе решения за удължение на серия концесии за рандеман на подземни благосъстояния. Сред фирмите и договорите има забавни имена, любопитни са и периодите по решенията. 
С 15 години по-дълъг концесионен контракт се снабди концесионерът „ Петрокелтик “ ООД, Люксембург за находище „ Каварна Изток “ в континенталния шелф в Черно море.. От сдружението са стимулирали настояването си с съществуване на ресурси газ, които не са изчерпани. Този концесионен контракт съгласно известието на Министерски съвет е подписан през 2013 година със период от 6 години, като не излиза наяве на какво се дълги луфта във времето до актуалното удължение на концесията. Законът за концесиите позволява период на концесионните контракти до най-много 35 години с опция за удължение най-късно до 50 години по стимулирано искане на концесионера. Около компанията се разшумя около „ Барселонагейт “ и влизането в управата на „ Петрокелтик България “ на Иван Стоянов Йорданов. По информаия на bird той е племеник на Йордан Христов. Кабинетът е дал и позволение на два кораба, плаващи под панамски байрак, да изграждан нов експлоатационен сондаж на друго находище на „ Петрокелтик България “ и „ Петрокелтик “ ООД – Люксембург. 
15 години удължение получава и „ Горубсо-Мадан “ АД за находище „ Петровица “ на оловно-цинкови руси в област Смолян.  Този концесионен контракт е от 2001 година, като наред с удължаването му ще се актуализират и обособени договорни клаузи, свързани с контрола и банковите гаранции. 
До 30 години се удължава и концесията за рандеман на индустриални материали от находище „ Ливаде “, Софийскка област. Тази концесия с изключение на нов период има и нов титуляр – трансферира се от „ Хеликс “ на „ Ойровер “. С 9 години се удължава и договорът за концесия на находище „ Смолско “ в Софийска област, където „ Кариера Смолско “ добива доломити и варовици. Находището на варовици „ Градец “ пък се трансферира от „ Пътища и уреди “ на „ Инерт груп комерс “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР