В една секционна избирателна комисия (СИК) в Ловеч все още

...
В една секционна избирателна комисия (СИК) в Ловеч все още
Коментари Харесай

Проблем с машина в една секция в Ловеч

В една секционна изборна комисия (СИК) в Ловеч към момента не е почнал изборният ден, защото машината е отказала да проработи. Предстои да се вземе решение гласуването там да премине с хартиени бюлетини , заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Валентина Недялкова. В останалите 262 СИК в Ловешка област изборният ден е почнал обикновено. 

На днешните изключителни парламентарни избори с право на глас в Ловешка област са 116 949 гласоподаватели, а в община Ловеч – 42 221. Те ще избират петима народни представители от общо 143 претенденти, от които 49 са дами, а 94 – мъже. Издигнати са от 28 партии и обединения. Три са цялостните листи с по 10 кандидат-депутата, две партии са издигнали единствено по един претендент за депутат . Най-възрастният претендент от 11-и МИР е на 79 години, а най-младият - на 22.

Машинно може да се гласоподава в 176 изборни секции, като няма секции с по две машини. Най-голямата изборна секция е в село Кирчево, община Угърчин, с 965 гласоподаватели, а най-малката също е в община Угърчин - в село Славщица с 21 души, имащи право на глас.

За пръв път право на глас имат 321 поданици на град Ловеч и на 34-те села в общината. Те са родени в интервала 1 януари 2004 година – 2 октомври 2004 година, т. е. до датата на вота са навършили 18 години.

В региона четири преносими секции са предопределени за гласоподаване на хора с увреждания – в Ловеч, Тетевен, Троян и Угърчин. 

Разкрити са СИК в ловешкия затвор, Дома за възрастни с физически увреждания в село Сливек и в Дома за остарели хора „ Върбовка ". В лечебните заведения в региона изборните секции са седем. 

Назначени са над две хиляди членове на СИК.

За реда и спокойствието в изборния ден ще се грижат над 400 чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР