В един свят в който хората са все по-загрижени за

...
В един свят в който хората са все по-загрижени за
Коментари Харесай

Контрол на качеството на спермата: сам в къщи

В един свят в който хората са все по-загрижени за своето здраве, промишлеността се стреми да изобрети от ден на ден технологии за надзор на всички функционалности на организма.

Наскоро Американската администрация за храни и медикаменти утвърди Trak, нова система за тестване на мъжката плодовитост. Тя наподобява на нещо приблизително сред фризби и часовник. Дали може да промени отношението на мъжете към репродуктивните им благоприятни условия?

Сега опасенията за другите степени на фертилност като че ли засягат повече дамите. В същото време от ден на ден проучвания демонстрират, че възпроизводствените благоприятни условия на двойката са свързани с мъжа и качеството на неговата сперма. Както е добре известно от изключителна значимост е броят на неговите сперматозоиди. Този брой е обвързван и с други индикатори за качеството на спермата, нейната морфология да вземем за пример или способността на сперматозоидите да се придвижват бързо.

Данни от Американската асоциация по репродуктивна медицина демонстрират, че 40% от проблемите при двойките търсещи помощ, идват от проблеми на мъжа, 40% от проблеми на дамата и 20% от проблеми и при двамата. В същото време нормално дамите са по-загрижени за възпроизводствените си благоприятни условия и първи търсят помощ.

Създателите на системата Trak виждат точно в това пазарните благоприятни условия за своя нов механизъм. В Sandstone Diagnostics схващат че промишлеността обвързвана с фертилитета пораства непрестанно, само че основно е обвързвана с дамите. Така създават уреда, допускащ на мъжете да ревизират силата на своята сперма и броя на сперматозоидите си, освен това сами в къщи.

Trak работи като няколко капки сперма се слагат в по този начин наименуван пълнител или Prop, който е за еднократна приложимост. Уредът завърта този пълнител като центрофуга, с цел да изолира сперматозоидите . След това на екран се появяват данните, показващи качеството на спермата. О пределенията са три – оптималн о , сдържан о и ниск о . Уредът може и да изпраща тази информация към особено приложение за смарт телефон, което разрешава да се начертае график във времето и да се следи методът на живот , което в последна сметка да усъвършенства качеството на семенната течност.

От компанията оповестяват, че уредът ще бъде в продажба от октомври и ще има цена от 160 $.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР