В един футболен клуб знаете много добре, че честата смяна

...
В един футболен клуб знаете много добре, че честата смяна
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Мечтая си да даваме по-голяма възможност на треньорите да работят

В един футболен клуб знаете доста добре, че честата промяна на треньорите оказва отрицателно въздействие върху тима и състезателите. Всеки треньор има свои хрумвания, друг метод и належащо време на състезателите. Мечтая си при нас да не се получава и да даваме по-голяма опция на треньорите да работят. Това съобщи оперативният шеф на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов на днешната взаимна конференция в Пресклуб България, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той приказва дружно с изпълнителния шеф Добрин Гьонов по отношение на миналия есенен полусезон и представянето на „ алените “ в него.


„ В един футболен клуб знаете доста добре, че честата промяна на треньорите оказва отрицателно въздействие върху тима и състезателите. Всеки треньор има свои хрумвания, друг метод и належащо време на състезателите. Мечтая си при нас да не се получава и да даваме по-голяма опция на треньорите да работят. За 2-3-4 месеца един треньор в никакъв случай няма да успее да отработи всички футболни детайли. Аз като някогашен треньор желаеме футболистите да мислят по един метод. Това се реализира с време и неизменност “, стартира Младенов.

„ Много ми се желае Николай Панайотов да развие концепциите. Надявам се в това отношение всеки треньор да има нашата поддръжка. Ще създадем всичко допустимо да направи селекция, да увеличим конкуренцията по постове “, добави той.

„ Екзекуторът “ направи разбор и на 2023 година за „ армейците “. „ Непостоянството в играта ни попречи да имаме позитивни резултати. Загубените точки, където смятахме, че ще победим, оказаха отрицателно въздействие върху класирането. Новите хора, които взехме, се приспособиха мъчно, някои не се приспособиха към стила на работа на треньорите. Това също е една от аргументите. Ние сме амбициозни хора, задачите ни са високи и продължаваме да работим. Имаме доста мачове да играем и се надявам да бъдем по-постоянни, с цел да реализираме по-добри резултати. Успешна беше работата на втория тим. В школата постигнахме положителни резултати. Самият факт, че в първия тим качваме хора от школата е показателно, че се работи позитивно. Имаме положителни деца, които с времето ще имат опцията да покажат своите качества “.

„ Побеждавали сме Лудогорец, за какво да не ги победим и за Суперкупата. Пролетта надали не ще играем единствено против Лудогорец, само че тези мачове ще ни оказват помощ от едно естество. На финала за Купата липсваше опита, самочувствието. Надявам се, че ще покажем, че сме израснали в това отношение и напрежението остава на назад във времето “, сподели още Младенов във връзка с идната серия от мачове с Лудогорец за Суперкупата, Купата и шампионата напролет.

Той разяснява и представянето на двамата нападатели, с които клубът се раздели – Айрон Зинга и Видар Картянсон: „ Катастрофално показване. При тази скица, с която играем, с централен нападател. Това е човек, който да осъществя офанзивите. Играем с дейни крила, сътворяваме доста голови положения, само че като качества не ги видях. Може би акомодацията, късото време като игра, самата подготовка беше по-кратка, липсваше време, в което да се приспособяват. В това отношение на нас особено ни трябват централни нападатели вид тарани, които да приключват офанзивите в наказателното поле “.


Гьонов изрази страдание за изпуснатите точки през полусезона. „ Със сигурност има едно възприятие на страдание по отношение на изпуснатите точки. Можеше сигурно представянето ни да бъде по-добро. Новият сезон стартира с възторг, победихме на „ Герена “, изиграхме два доста хубави мача с ФКСБ, като можехме умерено да продължим, само че самостоятелни неточности ни попречиха. Лошото е, че редувахме положителни и неприятни игри. Ако не бяхме изгубили точки от Хебър, Пирин и Крумовград можеше да сме отпред в класирането. За страдание не е по този начин и се надявам във втория полусезон за наваксаме изгубеното. За мен 2023 бе сполучлива. Завършихме на трето място, играхме край за Купата, играхме в Европейските шампионати. Равносметката е позитивна за самата година, само че втората част от годината не дава отговор на това, което направихме при започване на година и не успяхме да стъпим на резултатите от първата година “, сподели той и добави:

„ Според мен постоянството беше това, което липсваше. Редувахме мощни мачове, победи и добра игра и в идващия тим против тимове, против които сме любимци, губехме. Бих отличил постоянството да играем по еднакъв метод “.

Той призна, че е имало неточности в селекцията на тима. „ Самите резултати демонстрират, че имаше неточности в селекцията. Голям проблем беше, че множеството пристигнаха при започване на юли месец, когато към този момент играем в шампионатите и шампионатът чукаше на вратата. Не съумяха да се аклиматизиран. Имаше пропуски в това отношение. Зимата ще бъде отворен развой селекцията. Ще имаме изходящи прехвърляния и сигурно ще се опитаме да заместим уместно играчите, които ще изоставен. Надяваме се, че Сердюк и Джонатан ще се възстановят и ще бъдат на равнище, с цел да засилят конкуренцията “, съобщи шефът на „ алените “.

„ Всеки един футболист може да получи произлязъл трансфер, стига офертите да задоволяват трите страни. Ние не сме Реал Мадрид, че да задържаме играчите непременно. Ще има забавни прехвърляния. Днес бе финализиран прехвърлянето на Симеон Петров, на финалната права сме в диалозите за други играчи и допускам, че ще създадем забавни изходящи прехвърляния и ще търсим входящи такива “, добави Гьонов и разкри, че към момента няма дефинитивна стратегия за зимната подготовка:

„ Трябваше да променяме програмата и лагерите поради външни фактори. Ще завършваме всичко идващите дни. Обсъждаме разновидностите – по кое време и по какъв начин да бъде. Датата за Суперкупата промени нашите първични проекти. Идеята беше да се върнем в по-късен стадий, в този момент няма по какъв начин. Бяхме запитани както от Лигата, по този начин и от Лудогорец и се съобразихме с техния претрупан график. Ще преценим по отношение на опциите, които имаме “, приключи изпълнителният шеф на ЦСКА 1948. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР