В един дъждовен пролетен ден през 1966 г. в Южните

...
В един дъждовен пролетен ден през 1966 г. в Южните
Коментари Харесай

Убил ли е жена си дядото на Бритни Спиърс? Жестоката предистория на битката на певицата с тираничния й баща

В един дъждовен пролетен ден през 1966 година в Южните щати, обезверена жена отива до гроба на дребния си наследник, носейки пушка 12-ти диаметър.

Тя слага приклада на земята, насочва дулото към главата си, събува си обувката и с пръста на крайници натиска спусъка.

Тялото й е намерено на идващия ден.

Така стартира историята на Daily Mail, описваща трагичната орис на Ема Джийн Спиърс, баба на поп звездата Бритни Спиърс, нормално наричана просто Джийн.

По време на следствието на гибелта й, дядото на Бритни – Джун Остин, споделя на правосъдните лекари, че брачната половинка му към този момент се е опитвала да се самоубие три пъти.
56 години по-късно обаче има нови сензационни разкрития.
Според тях Джийн може въобще да не се е самоубила, а е била убита – не от различен, а от брачна половинка си Джун.

Разследване на New York Magazine цитира членове на фамилията на Бритни, които показват надълбоко подозрение дали Джийн се е самоубила.

Разследването рисува тъмен портрет на родословното дърво на Спиърс и хвърля смразяваща светлина върху метода, по който дамите са били третирани в фамилията.

Това също по този начин допуска, че тиранията, с която нейният Джун Остин се е отнасял към фамилията, е била предадена на сина му Джейми, който от своя страна е упрекнат в съда, че е бил извънредно нечовечен с щерка си Бритни.
Психическият срив
През 2007 година, единствено на 25 години, Бритни претърпява един от най-трагичните и обществени душевен сривове в историята на шоубизнеса. Той стартира с нахлуване над фотограф с чадър.

На идната година, проблематичната звезда е изведена от вкъщи си в Лос Анджелис, завързана за носилка, откакто се заключва със сина си в банята, „ под въздействието на незнайно вещество “.

Малко след тези случаи татко й Джейми става неин легален аставник в по този начин нареченото незабавно „ краткотрайно консерваторство “.

Това сякаш краткотрайно съглашение продължи повече от десетилетие, а Бритни бе лишена от всевъзможен надзор върху финансите или персоналния си живот, до момента в който правосъдно решение предходната година не го анулира.

През цялото това време Спиърс нямаше право даже сама да избира храната си. Тя не можеше да приема посетители, да кара или даже да употребява медикаменти без разрешението на татко си.

“Дори дъвка не можех да си купя ”…
На какво обаче се държи тиранията на татко й?
За да разберем предисторията, би трябвало да се върнем обратно към 1930 година, когато Джун Остин – дядото на Бритни – се ражда покрай Кентууд, надълбоко в провинцията Луизиана. Там той срещна бабата на Бритни и се венчаят, до момента в който тя едвам на 16.

Според списанието той е имал „ зла жила “.

Джун не е виждал въобще сина си Джейми, преди момченцето да навърши годинка, поради уговорката си към военновъздушните сили.
Той е управлявал фамилията си с стоманен пестник.
Джейми едвам беше на 13 години, когато майка му Джийн е умряла при мистериозни условия.

Според фамилията й тя е била унизена безмилостно от Джун, след гибелта на тридневното им бебе, по-малкия брат на Джейми.

Малкият Джейми пък е бил обещаващ състезател, изключително в американския футбол.

Впоследствие той даже става куотърбек на годината в Луизиана, само че малко хора знаят, че е упражнявал до цялостно безсилие по мощно гледище на татко си.

Като младеж Джейми е бил тежко ранен в автомобилна злополука, в която умира най-хубавият му другар.

Единствената “подкрепа ” на Джун към него по това време са били шамарите и ругатните.

Само осем месеца след гибелта на Джийн, Джун се дами за Джо Ан Блекуел, само че единствено с цел да стартира жестокото си отношение и към нея.

Според децата й, Джун принудил Джо Ан да влезе в психиатричната болница Мандевил.

Подобно на Бритни, десетилетия по-късно, Джо Ан  е разпитвана от съда по отношение на годността си като майка.

Позовавайки се на нейния „ нервозен срив “, съдът присъжда попечителството на Джун.

„ Мъжете във семейството са били ужасни “, споделя Джон Марк Спиърс, чичо на Бритни и наследник на Джо Ан, пред New York Post.

„ Той унищожи Ема Джийн и унищожи майка ми. От време на време ги изпращаше и двете до Мандевил. Така че не съм въобще сюрпризиран от това, което Джейми направи на Бритни ”, добавя Джон Марк.
Бритни е родена през 1981 година, пет години откакто Джейми среща майка й Лин Бриджис.
Вместо да заплащат налозите си, родителите на Бритни харчат луди пари за музикални уроци за щерка си, твърдо решени, че тя ще стане звезда.

През март 1998 година те афишират фалит. Но единствено три месеца по-късно дебютният сингъл на тяхната 16-годишна щерка Baby One More Time оглавява класациите в 22 страни и се превъръща в един от най-продаваните сингъли на всички времена.

Новоизлюпената звезда стартира да основава шлагер след шлагер, само че единствено няколко години по-късно идват психическите сривове.

„ Тя говореше по какъв начин не можела да повярва, че е кръстена на баба си, която се е самоубила “, споделя чичото на Бритни –  Уилям Спиърс през 2008 година

През 2008 година, Бритни е приета в болница срещу волята си за повторно,

Джун, към този момент 78-годишен вдовец, в действителност към този момент е съпричастен към внучката си.
„ Тя не трябва да влиза в лудницата “.
Всички родственици към този момент се съмняват дали Джийн Спиърс в действителност се е самоубила или Джун, който умря през 2012 година, стои зад това.

„ Никой не знае какво се е случило, тъй като никой не е бил там “, споделя Лий Ан, щерка на Джо Ан Блекуел.

„ Но можете да се обзаложите, че татко ми е дръпнал спусъка по един или различен метод, даже и да не е бил там. “, добавя тя.

Дълго време светът се чудеше какво тъкмо желае Джейми от абсолютния надзор над живота на щерка си.

Дори на върха на нейната популярност той в никакъв случай не е жадувал за лукс и благосъстояние.

По време на правосъдната борба за наставничество, с цел да се освободи от Джейми, Бритни споделя на съдията: „ Плаках по телефона цялостен час и той се радваше на моята тъга. Той обичаше да управлява всичко. Още първия ден ми сподели: „ Вече аз съм Бритни Спиърс и аз вземам решение “.

„ Тя е хубав човек с красива душа. Бритни ще оцелее “, надява се нейната вуйна Лий Ан.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР