В двете поделения на БДЖ, пътническите и товарните дневно не

...
В двете поделения на БДЖ, пътническите и товарните дневно не
Коментари Харесай

Постоянно повредени локомотиви налагат промени в разписания на БДЖ

В двете поделения на БДЖ, пътническите и товарните на ден не доближават по към 30 локомотива. Това е повода да бъдат отменяни постоянни композиции, настояват чиновници на родните железници, които желаят да останат анонимни, след последните разпоредби от управленията на сдруженията да не дават никакви изказвания за медиите, написа " Монитор ".
Около 60 електровоза, употребявани за товарни транспорти, са в трагично положение, те от дълго време са из депата в „ насипно положение “, заради липса на експерти след следващите съкращения на личен състав и невъзможността да бъдат доставени аварийни елементи, никой не знае дали и по кое време те ще бъдат отремонтирани.
Най-тежка е обстановката с чешките електровози, въпреки те да са по-нови спрямо създадените в Румъния, които към този момент са съвсем на половин век. Дневно трябват най-малко 120 машини, а няма годни за придвижване и безусловно се чака по гарите да дойде някой влакосъстав, с цел да бъде взет локомотива му “, изясняват хора с дълготраен стаж. Не поправки по линиите, а неналичието на локомотиви била в учредената на последните промени в разписанията, разясняват от бранша и напомнят, че от понеделник се стопира придвижването влакове № 30240 Стара Загора – Карлово, № 30241 Карлово – Стара Загора и № 30135 Карлово – Сливен. От 27 ноември до 1 декември няма да пътува и трен № 30130 от Сливен за Карлово. Закупилите билети пасажери ще бъдат извозвани с рейсове.
Капиталните поправки на локомотивите вървят по системата „ на час по лъжичка “. За последните съвсем три години са отремонтирани едвам 8 машини в заводите на румънската компания „ Релок “ в град Крайова. Цялостното отремонтиране коства по над 600 000 лева, като последната социална поръчка е била за две дизелови машини и е на стойност над 900 000 лева
Става ясно, че 14 месеца е гаранцията, която дават румънците, взели за ремонт един чешки електровоз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР