В два района на Кримския полуостров е въведено извънредно положение

...
В два района на Кримския полуостров е въведено извънредно положение
Коментари Харесай

Извънредно положение на Кримския полуостров заради наводнения след проливни дъждове



В два региона на Кримския полуостров е въведено изключително състояние поради тежките наводнения вследствие на проливните дъждове. Над 300 къщи са под вода откакто в някои региони единствено за една нощ са паднали превалявания, двойно повече от месечната норма.

Кримският град Ялта разгласи в петък изключително състояние, като затвори входните точки и моли към съветския флот за поддръжка, откакто значителни дъждове заляха анексирания от Москва полуостров, предизвиквайки наводнения.

Декларацията в Ялта последва въвеждането на изключително състояние в целия район в четвъртък, откакто циклон с значителни дъждове удари черноморския полуостров.

Само в четвъртък вечерта полуостровът е бил залят с двойно по-голямо средномесечно количество превалявания, съгласно изчисленията на метеорологичната работа на Крим, която предвижда, че бурята ще отшуми до понеделник.

Циркулиращи в обществените медии в петък фотоси, демонстрират, че водата залива улиците на Ялта, местейки коли и стига до вторите етажи на постройките.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР