В другите държави не се ограничава капацитетът на заведенията за

...
В другите държави не се ограничава капацитетът на заведенията за
Коментари Харесай

Болничен шеф: Пълно безхаберие! Масово не носят маски, като направиш забележка - скачат!

В другите страни не се лимитира потенциалът на заведенията за публично хранене, а страната обезпечава безвъзмездни бързи антигенни проби. За да влезеш, правиш тест и в случай че си негативен - сядаш. Вместо да се дават помощи 60/40, 80/20, дано хората да работят и страната да заплаща тези антигенни проби. Така  ще се обезпечи свободна циркулация на хората, а в това време бизнесът няма да затъва. Това съобщи шефът на УМБАЛ " Пловдив " доктор Динчо Генев, който взе участие в съвещанието на регионалния спешен щаб, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Според доктор Генев, би трябвало да се подхващат ограничения против цялостното безхаберие на хората. Наблюденията му, че в магазините и в хипермаркетите клиентите всеобщо са без маски, не се съблюдава хигиена и разстояние, а в случай че направии забележка - скачат против теб. Не считам, че това е обикновено, разяснява той. 

На съвещанието на щаба през днешния ден ще се разисква готовността на здравните заведения за посрещането на четвъртата вълна от коронавирус. В някогашната Окръжна болница се поддържат към 60 кревати за нетежко заболели и 15 интензивни кревати. В момента в ОАИЛ се лекуват двама пациенти в тежко положение.

" Разбрали сме се с РЗИ този месец да ни даде отмора, с цел да осигурим положителни условия за пациентите, защото предния път хората безусловно бяха нахвърлени по леглата. Всичко го правихме по неотложност. Затворихме хирургията и я направихме коронавирус. Сега изискванията са подобаващи за пациенти с коронавирус " - разяснява болничният началник.

Преди епидемията междинният разход за един пациент е бил към 925 лева, а лекуването на коронавирус е увеличено с към 30% и към този момент е 1255 лева, като в тази цена са включени медикаментите, оборудването, дезинфекцията и защитните средства. Финансирането е незадоволително, тъй като остойностяването на клиничните пътеки изначално е неправилни и не включва труда на лекарите и медицинските сестри. " Не говоря за лобизма. Има надценени и подценени клинични пътеки и това може да се види по кои специалности има специализанти " - разяснява доктор Генев и уточни като неатрактивна педиатрията.

Инфекциозна клиника на УМБАЛ " Св. Георги " работи интензивно, до момента в който в лечебните заведения " Пловдив ", " Пълмед " и " Каспела " няма непрекъснати фрагменти и лекарите са на ротационен принцип. 

Министърът на опазването на здравето да си гледа работата и да не разрешава да му се бъркат доста - предложи болничният началник. Смята, че би трябвало да има единоначалие за добър резултат и уточни като образец разнобоя сред РЗИ-София и Министерство на здравеопазването.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР