В древността някои монарси извеждали своето родословие от боговете. Така

...
В древността някои монарси извеждали своето родословие от боговете. Така
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е потомък на основателя на Русия

В древността някои монарси извеждали своето потекло от боговете. Така утвърждавали властта си. През Средновековието някои европейски владетели твърдели, че произлизат от римските императори.

Сега, във водещите страни на света доминират демократичните форми на ръководство. Неписаната традиция обаче, не се нарушава.

Ето, че излезе родословно проучване, съгласно което президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е потомък на създателя на съветската страна – варяжския княз Рюрик. (Не бива да се позволява грешката да се смесват понятията „ варяг “ и „ викинг “. Варягите са били членове на свободни дружини при славяните, каквито дружини имало и при викингите – само че това са разнообразни народи).

В интерес на истината, откривателите на генеалогичните дървета не виждат нищо сензационно в този факт. Те от дълго време знаят, че американските президенти са далечни родственици на европейските короновани особи. Нещо повече, през 2015г. 12-годишната Бридж-Ан де Авинон, ученичка от християнското учебно заведение „ Монте Виста “ в Уотсънвил (Калифорния, САЩ), сформира обширно родословие, за което е прегледала над 500 000 имена, и открива, че всички президенти на Съединени американски щати, като се изключи Мартин ван Бюрен, са потомци на британския крал Джон Безземни. Включително Барак Обама, който, колкото и да е необичайно, е най-високопоставеният в тази компания. Той дължи благородния си генезис на своята майка – Ан Дънхем.

Обама също е потомък на княз Рюрик в 35-то коляно.  Освен това, негови предшественици са шотландският крал Вилхелм І и британският Едуард І. Това идва от княгиня Ана, щерка на съветския княз Ярослав Мъдри, която татко й омъжва през 1051г. за френския крал Анри І. Тя ражда наследник, който по-късно става крал на Франция – Филип I. Оттам към този момент може да бъде проследена родословната връзка сред династиите Рюрик и Капетинги, която води генеалогично също и до 45-ия президент на Съединени американски щати – Доналд Тръмп.

Но това не е всичко. Роднинските връзки сред Рюрик и Тръмп може да се проследят и през династията на британските Стюарти, като се мине през унгарския крал Бела ІІІ (1148г.-1196г.), който е наследник на съветската княгиня Ефросиния и унгарския крал Геза ІІ; сетне през Филип ІV Хубави (1268г.-1314г.), арагонската принцеса Изабел (1243г.-1271г,) и т. н.

Друга линия, свързваща Тръмп с Рюрик, идва от Великия киевски княз Изяслав Ярославин. През 1104г. неговият наследник Святополк II дава щерка си Преслава на унгарския принц и крал на Хърватия Алмош. Техният наследник, бъдещият крал на Унгария Бела II, също се сродява с британските Стюарти. Според тази генеалогична скица Тръмп е потомък на Рюрик в 38-то коляно.

В подобен случай, дали Доналд Тръмп може да претендира за короната на Руската империя? Това е малко евентуално.

Да не приказваме, че той е много ангажиран в Америка. Но има и доста по-родовити Рюриковичи, които са по-напред на опашката. Дори за самия Рюрик има подозрения, дали може да претендира за съветската корона. Той е управлявал в Стара Ладога, само че киевските князе, от които се води началото на Киевска Рус, нямат родствени връзки с него. Така че, претенциите за короната може да бъдат най-разнопосочни.

Впрочем, учените считат хипотезата, че всички хора са потомци на една двойка (според Библията – Адам и Ева), за изцяло правдоподобна. Така че, е изцяло допустимо всички ние да сме братя (и сестри, схваща се).

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР