В древни времена на Изток наровете се смятали за кралски

...
В древни времена на Изток наровете се смятали за кралски
Коментари Харесай

Напитката на Хипократ - лек за 100 болести

В антични времена на Изток наровете се считали за кралски плод, който лекувал доста заболявания. Но освен зърната му имат потребни свойства, само че и кората на плода, от която можете да приготвите неповторима лечебна напитка.       

Кората от нар от дълго време се употребява за медицински цели. Корите потискат развиването на патогени при хората, понижават възпалението. Те съдържат доста потребни микроелементи, имат противопаразитни, противовъзпалителни и антибактериални резултати, борят се с инфекции, вируси.

Кой нар да избера?

Добрият плод има суха кора и сочно наличие. Кората на нара не би трябвало да е гладка. Тя би трябвало да е непокътната, твърда на досег, а нарът не би трябвало да е зелен.

Рецепта за подготвяне на суха кора от нар

Сложете в стъклен съд 10-12 гр изсушена кора и я залейте с чаша вряла вода или можете да ги залеете със студена вода и да заври, само че да не кипва. След това покрийте с похлупак или хартия, сгъната няколко пъти. След като се утаи за половин час, можете да започнете да приемате инфузията. Не изхвърляйте кората от инфузията, тя ще продължи да се кисне.

Напитката от Хипократ оказва помощ за лекуване на доста болести в  тялото, рецептата е същата, само че приложението ще бъде друго, според от болестта.

Как да употребявате инфузията при болести

1. Разстроени придвижвания на червата

В такива случаи изпийте към половин чаша прясно приготвена инфузия, а останалата част още веднъж покрийте и оставете за по-късен банкет. В рамките на 10-15 минути разстройството на червата би трябвало да изчезне.

2. Възпалителни процеси на храносмилателната система

Инфузията на кората от нар оказва помощ при болести като стомашни и чревни язви, възпалителни процеси в червата, дисбиоза. Тя може да се употребява единствено по време на интервала на ремисия и с позволение на лекуващия доктор.

Лечебният развой се състои в това, че напитката потиска растежа на патогенни бактерии в целия храносмилателен тракт и отстрани възпалителните процеси. Известно е също, че Хипократ е употребявал тази инфузия за лекуване на кожни лезии, драскотини, леки пострадвания. За да извършите това, се предлага да се навлажни чиста салфетка с инфузия и да се приложи върху раната.

Противопоказания за нар и свеж сок са:

·         гастрит с киселинност;

·         хемороиди;

·         запек.

Полезни свойства на нар и кора от нар:

·         Понижава кръвното

·         Повишава хемоглобина

·         Възстановчва салдото на хормоните - семената от нар оказват помощ при менопауза, мъчителен Постановление на Министерски съвет, покачват хормоналната активност;

·         Намалява кръвната захар

·         Дезинфекцира назофаринкса - изплакнете с разводнен сок в устата за възпалителни процеси на горните дихателни пътища, сокът има дезинфекционни свойства и понижава болката;

·         Изгонва паразитите

·         Лекува кожни болести

·         Спира диарията - има стягащи свойства

·         Намалява възпалението

Важно е да знаете! Кората на нар съдържа алкалоиди - токсични субстанции. В никакъв случай не би трябвало да се надвишава предписаната доза. Възможно е да има странични резултати като високо кръвно налягане, замаяност, понижено зрение, гърчове. Сокът от нар съдържа органични киселини, които унищожават зъбния гланц, тъй че пресният сок би трябвало да се разрежда с вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР