В допълнение министърът коментира решението на Великобритания да доставки снаряди

...
В допълнение министърът коментира решението на Великобритания да доставки снаряди
Коментари Харесай

Шойгу предупреди за опасност от ядрен сблъсък. Отказа да прогнозира края на войната в Украйна

В допълнение министърът разяснява решението на Англия да доставки снаряди с обеднен уран на Въоръжените сили на Украйна, предопределени за танковете Challenger. След известието на Лондон до възможен нуклеарен конфликт " остават все по-малко стъпки ", предизвести ръководителят на военното ведомство в Москва. " Не инцидентно приказвах за стъпките, има все по-малко стъпки “, сподели Шойгу пред кореспонденти, отговаряйки на въпрос дали желанието на Лондон да доставя снаряди с обеднен уран на Украйна значи, че светът е направил още една крачка напред към нуклеарен конфликт.

 

Доставките на снаряди с обеднен уран на Украйна ще принудят Русия съществено да обмисли по какъв начин може да отговори, акцентира министърът на защитата. Русия ще бъде принудена да реагира, в случай че Западът стартира да употребява оръжия с нуклеарен съставен елемент. Това акцентира и президентът на страната Владимир Путин в изказване за медиите след договарянията с китайския президент Си Дзинпин в Кремъл. По-рано денем зам.-министърът на защитата на Обединеното кралство Анабел Голди разгласи, че в допълнение към изпращането на танкова рота Challenger 2 в Украйна, Лондон също ще трансферира на Киев муниции, в това число бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран.

 

  " В допълнение към даването на Украйна на танкова рота Challenger 2, ние ще предоставим муниции, в това число бронебойни снаряди, които съдържат обеднен уран “, разясни Голди. По думите й сходни снаряди са високоефективни за заличаване на модерни танкове и бронирани машини.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР