В домовете за стари хора в област Велико Търново започва

...
В домовете за стари хора в област Велико Търново започва
Коментари Харесай

Проучват домове за възрастни хора за поставяне на бустерна доза ваксина

В домовете за остарели хора в област Велико Търново стартира изследването измежду личния състав и домуващите за слагане на третата, подсилваща доза ваксина против Covid-19. Процесът протича с проблеми.

Между 30 и 80% от личния състав и домуващите в старческите домове в област Велико Търново са със приключен имунизационен цикъл. За бустерната доза ваксина има проблеми и хората отхвърлят, разяснява Зорица Радловска, шеф на дома за остарели хора „ Венета Ботева “ във Велико Търново, където са настанени 100 дами и мъже:

„ При тестванията за антитела, които РЗИ вършат от време на време и на чиновниците, и на потребителите в институцията, се откри, че много от тях нямат антитела без значение от сложени две ваксини. Може би това също ги тормози “. 

В дома за заболели с деменция в сухиндолското село Горско Косово са 34 консуматори. Решението за слагане на имунизациите се взема от околните, има отводи и прекъсваме имунизацията, уточни шефът Вера Дукова:

„ Отново са отказали да бъде сложена доза ваксина на тази жена и няма да ѝ слага. Тя на процедура няма антитела. Тя е една от най-рисковите “.

В област Велико Търново заболеваемостта от Covid-19 мина 405 на 100 000 население. С подсилваща доза са 174 медици.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР