В документ на ООН се казва, че талибаните са започнали

...
В документ на ООН се казва, че талибаните са започнали
Коментари Харесай

Талибаните започват лов на работилите със САЩ и НАТО

В документ на Организация на обединените нации се споделя, че талибаните са почнали интензивно гонене на всички хора, които са работили за и са сътрудничили на силите на НАТО и Съединени американски щати, предава Би Би СИ.

Това опонира на обещанието, което те дадоха по време на първата телевизионна конференция, когато обявиха, че няма да преследват работилите с непознати сили афганистанци и те умерено могат да останат в страната. ``Никой няма да почука на вратата им и да ги попита за кого са работили. Те ще бъдат в сигурност. Никой няма да бъде разпитван или преследван``, съобщи във вторник представителят на талибаните Забихула Муджахид.

Поверителният доклад е формиран от Норвежкия център за световни разбори, който дава на Организация на обединените нации разследваща информация. ``Талибаните арестуват и/или заплашват да убият или арестуват членове на фамилията на целеви лица, в случай че те не се предадат на талибаните``, се споделя в документа, забелязан от Би Би Си. В него написа още, че тези, които са изложени на необикновен риск, са хора с позиции във военните, полицейските и следствените елементи.

``Талибаните са провеждали предварителни инспекции на лица преди да завладяват всички огромни градове``, се споделя в известието. Бойците ревизират и хората, които желаят да избягат от страната и сега са на летището в Кабул, където обстановката към момента е ``хаотична``.

Според отчета талибаните набират нови информатори, с цел да си сътрудничат в новия режим.

Още за първата телевизионна конференция на талибаните след завладяването на Кабул:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР