В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на

...
В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на
Коментари Харесай

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В отчет от четвъртък Coinbase (COIN) акцентира, че траекторията на пазарите на цифрови активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, макар мощните основи на криптовалутите.

Анализаторът Дейвид Хан съобщи , че тези фактори, като нарасналото геополитическо напрежение, продължителните ниски лихвени проценти, рефлацията и възходящите национални задължения, са най-вече външни за крипто сферата.

Хан посочи неотдавнашната нараснала корелация на алткойните с BTC , което демонстрира основната роля на флагманската криптовалута в пространството на криптовалутите, като в същото време затвърждава статута му на макроикономически актив.

Макар че предходни халвинг събития в исторически проект са отбелязвали началото на бичи пазари, в отчета се твърди, че тези циклични възходи постоянно са съвпадали с други катализатори в екосистемата, които са осигурявали спомагателен подтик.

Въпреки че криптовалутите постоянно се възприемат като “рискови ” активи, Coinbase загатва в отчета, че устойчивостта на Биткойн и утвърждението на спот борсово търгуваните фондове (ETF) са привлекли два разнообразни вида вложители: такива, които преглеждат Биткойн само като умозрителен актив, и други, които го считат за “дигитално злато ” и хедж против геополитически опасности.

Според отчета появяването на вложители, които употребяват BTC като макроикономически хедж, частично изяснява понижената тежест на отстъпленията през този пазарен цикъл.

Goldman Sachs (GS) повтори сходни настроения в отчет от предходната седмица, като прикани за нерешителност против екстраполирането на минали цикли и въздействието на халвинг събитията, поради преобладаващите макроикономически условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР