В Добрич за гласовете на избирателите се борят Йордан Йорданов,

...
В Добрич за гласовете на избирателите се борят Йордан Йорданов,
Коментари Харесай

Избирателната активност в Добрич е над 5% към 10 ч.

В Добрич за гласовете на гласоподавателите се борят Йордан Йорданов, повдигнат от локална коалиция, и претендентът на локалната коалиция ГЕРБ-СДС Надежда Петкова. Там към този момент има сигнали за нарушавания - за пропаганда в изборния ден на непознат език и с плакати.

Вижте повече в директното включване на Светлана Ганчева във видеото.

Вижте повече в директното включване на Светлана Ганчева във видеото.

Добрич

Два сигнала за нарушавания са подадени досега в Общинската изборна комисия. От щаба на единия от претендентите пред едно от учебните заведения бял микробус е пропагандирал с налепени плакати в интерес на неговия конкурент, а в друго учебно заведение мъж на непознат език е пропагандирал, чрез предлагането на подаръчни ваучери пред гласоподавателите. Двата сигнала са подадени в комисията. В 12 стартира съвещанието, тъй че по-късно чакаме резултати за това каква е позицията - има или няма нарушаване.

В град Добрич изборната интензивност е най-ниска досега в общината. Към 10 часа тя е 5,59 на 100. Иначе за цялата област 8,4 на 100 от имащите право на глас са дали своят вот на втория тур. Това е малко по-малко от първия, когато 11,5% са излезлите да гласоподават. Иначе изборният развой в Добрич протича обикновено и умерено.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР