В дневния ред на днешното заседание на МС е предвидено

...
В дневния ред на днешното заседание на МС е предвидено
Коментари Харесай

Кабинетът сменя и директора на „Електронно управление“


В дневния ред на днешното съвещание на Министерски съвет е планувано освобождението на ръководителя на Държавна организация „ Електронно ръководство “ Атанас Темелков. Това ще е следващата рокада на новото ръководство.

Темелков е предопределение на кабинета „ Борисов 3 “. Възпитаникът на Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ беше избран за ръководител с решение на някогашните ръководещи на 28 декември 2017 година и стартира да извършва управителните си функционалности в ДАЕУ от 15 януари идната година. Все още не е ясно кой ще заеме поста му.

„ Електронно Управление “ е част от институциите, които са натоварени с това да сертифицират машините за гласоподаване на идните парламентарни избори на 11 юли.

Държавна организация „ Електронно управление” има функционалности по издаване, налагане и надзор на политики, правила и положителни практики в региона на електронното ръководство, стратегическо обмисляне и начинания, бюджетно програмиране и надзор, съгласуваност на секторни политики. Агенцията поддържа също по този начин централизирани регистри за потребностите на електронното ръководство, държавен частен облак и информационната мрежа на държавната администрация.

В дневния ред на държавното съвещание е включено и определянето на нов размер на обществената пенсия за напреднала възраст. Предвижда се нарастване с 5%, което значи, че от 141,63 лв. тя ще стане 148,71 лв. от 1 юли.

Промяната ще докара до нарастване на пенсиите, които не са свързани с трудова активност, защото по закон техният размер се дефинира от обществената за напреднала възраст. Това са пенсиите за военна и гражданска неработоспособност, обществената за неработоспособност и персоналната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР