В дневния ред на депутатите днес е обсъждане и решаване

...
В дневния ред на депутатите днес е обсъждане и решаване
Коментари Харесай

Депутатите ще решават за анкетна комисия по спрения газ от "Газпром"

В дневния ред на депутатите през днешния ден е разискване и решение дали да бъде основана краткотрайна анкетна комисия, която да ревизира събитията, довели до прекъсване на подаването на природен газ от " Газпром " и извършената процедура по желание на различни снабдители то " Булгаргаз ".

Предложението е на опозицията от ГЕРБ. В претекстовете на вносителите от ГЕРБ е записано, че главната цел на краткотрайната комисия е да откри всички обстоятелства и условия, свързани със спираните на газовите доставки от съветска страна и аргументите, заради които " Булгаргаз " не е резервирал самичък потенциал за обезпечаване на различни доставки, а е упълномощил тази активност на медиатор.

Другата цел е да бъде оценени оценена връзката сред " Булгаргаз " и " Газпром ", с цел да се откри дали са положени всички старания да бъдат предпазени интересите  на държавната компания и гарантирането на сигурността на доставките.

В дневния ред на депутатите е включено и гласоподаване на първо четене на промени в Наказателния кодекс, които плануват по-тежки наказания за компютърни закононарушения и на законопроект за събиране на вземания по потребителски контракти, който си слага за цел да пресече неприятните практики на колекторските компании, като им се забраня да употребяват способи като тормоз, насила, закани, обиди или физическо принуждение, както и да тормозят длъжниците на работните им места и в дома им.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР