В днешно време много хора, които искат да отслабнат (и

...
В днешно време много хора, които искат да отслабнат (и
Коментари Харесай

Свинска мас и чесън помагат при проблеми с жлъчката

В днешно време доста хора, които желаят да отслабнат (и даже тези, които нямат наднормено тегло), лимитират мазнините преди всичко. След малко време те развиват камъни в жлъчката - отплата за диетата.

Ако в диетата няма мазнини - растителни, скотски, жлъчният мехур стартира да става ”мързелив”. Първо в него се образува наслойка, по-късно - съсирек и камък. А този развой, един път отключил се, е мъчно да бъде спрян.

Жлъчният мехур няма по какъв начин да е ленив без причина. Има неправилно разбиране (не единствено измежду пациентите, само че и измежду лекарите): в случай че се появят проблеми с жлъчния мехур, е належащо да се изключат мазнините от диетата. Това обаче единствено изостря казуса. Основната функционалност на жлъчката е да разгражда (емулгира) мазнините.

Свинската мехлем работи доста добре, както и растителните мазнини или маслото. А свинската мехлем с чесън ускорява холеретичния резултат. Но хората с жлъчнокаменна болест би трябвало да употребяват тази апетитна композиция с нараснало внимание. Ако приключването на жлъчка се усили, тогава дребните камъчета могат да се раздвижат и да предизвикат колики.

Лук, чесън, от напитките - кафето, са прелестни холеретични средства, както и артишокът, на основата на който се вършат доста медикаменти.

Същият резултат има и минералната вода, изключително със мощна и междинна минерализация. Човек отива на минерални бани, с цел да се лекува - и положението му се утежнява. Понякога водата задвижва жлъчката толкоз мощно, че даже при хора без камъни работата на жлъчната система се нарушава и се появява болежка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР