В днешно време малко хора могат да се похвалят, че

...
В днешно време малко хора могат да се похвалят, че
Коментари Харесай

Влюбени отбелязват диамантена сватба

В днешно време малко хора могат да се похвалят, че са доживeли диамантена женитба, само че на 8 ноември Станка и Георги Стоянови честват тъкмо това – 60 години фамилен живот.

Запознават се във Велико Търново, където тя е ученичка в комерсиалната гимназия, а той е боец. Тогава Станка е на 15 години, а Георги - на 22. Двамата бързо се сближават. Тяхната дружба продължава три години, а на 8 ноември 1959-а подписват цивилен брак и публично стават семейство. Година по-късно се ражда щерка им, а след 18 месеца и синът им.

Произхождат от небогати, само че почтени и работливи семейства. Станка е израснала без татко, който е умрял след драматичен трудов случай, работил е в железниците и, до момента в който инспектира вагон, машината го премазва. По това време тя е била напълно дребна, само че си го спомня добре. Разказват, че всичко в живота са постигнали напълно сами - със личните си ръце и труд. През годините, когато се е налагало, са разчитали на поддръжката само на родителите си и най-близките си: Станка има сестра, а Георги - три сестри и трима братя.

Семейството се реалокира в София през цялото време на техния брак. Почти цялостен живот Станка е била счетоводител. Георги пък е пенсиониран боен. През годините им се е случвало какво ли не и са претърпели всевъзможни обстановки. Това, което им е пособие да минават през тестванията на живота, е, че постоянно са се подкрепяли, вярвали са си един на различен и са се уважавали.

В момента Георги и Станка живеят в село покрай Мездра, където се радват на това, че и до ден сегашен са дружно. Имат градина, в която отглеждат плодове и зеленчуци, грозде, имат и кокошки. Всяка година подготвят зимнина. Този труд ги държи живи и в кондиция. Смятат за най-важни достижения в живота си двете им деца, четирите внучки и единия правнук. А най-голямата им премия е да виждат фамилията си дружно, приемствеността на поколенията, това, че са съумели да отгледат почтени, работливи и положителни хора. Децата им съблюдават фамилните обичаи, събират се на всички празници дружно.

Тържеството по случай диамантената женитба на Станка и Георги Стоянови ще бъде в стеснен фамилен кръг в столичен ресторант.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР