В днешната статия ще ви разкажем малко повече за проблемите,

...
В днешната статия ще ви разкажем малко повече за проблемите,
Коментари Харесай

Ако имате проблем с туршията, НЕЗАБАВНО направете това

В днешната публикация ще ви разкажем малко повече за проблемите, които могат да зародят при приготвянето на туршията. Ще посочим и някои от най-често допусканите неточности и по какъв начин в действителност можете да ги коригирате, тъй че да не се постанова да изхвърляте зимнината, а дружно с нея парите и труда си.
Всичко, което би трябвало да знаете за туршията и по какъв начин да реагирате в точния момент, в случай че желаете да я спасите
Всеки проблем, който бива осезаем в точния момент, е разгадаем. Това се отнася както за туршията, по този начин и за всички останали типове зимнина. Много хора се тревожат, че по повърхността на буркана или бидона се е образувал бял пласт. Това би трябвало ли в действителност да ни тормози или не?

Такъв пласт се образува, в случай че сме добавили по-малко количество сол или не сме употребявали морска сол, а елементарна. Запомнете, че на един литър вода се прибавя към 40 грама морска сол. Това е съвършената съразмерност вода и сол. Спазвайте я и няма да се образува бяла пелена върху повърхността на туршията.

Друг постоянно срещан проблем е самата консистенция на саламурата. Много домакини се оплакват, че саламурата е станала лигава и неприятна. Това нормално се следи по време на самото претакване.

В подобен случай би трябвало наложително да излеете саламурата в тенджера и да я преварите. Когато заври, премествате от огъня, оставате да изстине изцяло и едвам по-късно връщате при зеленчуците.
 Царска туршия с мед – рецептата, излъчена от потомство на потомство Царска туршия с мед – рецептата, излъчена от потомство на потомство
Кой не обича да си похапва царска туршия с мед – това е същински деликатес през студените дни от годината. Можете да я поднесете...

За да не се натъквате на сходни проблеми с туршията, доста е значимо да я приготвяте през втората половина на месец октомври. Тогава времето е по-хладно и е уместно за подобен тип зимнина.

Не забравяйте, че след втасване туршията би трябвало да се съхранява на изсъхнало и хладно място, където температурата не надвишава 10 градуса.

За предпочитане е подобен тип зимнина да приготвяте в по-малки буркани от 3 литра. Ако възникне някакъв проблем, по-лесно се обслужват.

Надяваме се да сме ви били потребни и в бъдеще, в случай че се сблъскате с някои от тези проблеми, елементарно да можете да ги разрешите!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР