В девинското село Триград изграждат парк на родопската билка по

...
В девинското село Триград изграждат парк на родопската билка по
Коментари Харесай

В село Триград изграждат парк на родопската билка

В девинското село Триград построяват парк на родопската билка по план на програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ Гърция-България с присъединяване на трима сътрудници - съдружие " Здравец ", водещ сътрудник, компания от Варна и гръцка компания.

Очакванията са след построяването паркът да стане обект с национална стойност.

Основната цел на плана е да се организира образование на бизнесмени в региона на производството на билки и екотуризъм, сподели ръководителят на плана Радост Караиванова.

" Паркът на билката е един новаторски способ за показване на тази наклонност. Тук ще бъдат построени пространства, в които ще се организират семинари и ще бъдат канени обучители и хора от сектора, занимаващи се с билкопроизводство и с екотуризъм. Ще бъдат правени демонстрации по какъв начин могат да се изготвят еликсири от билки, разнообразни типове тинктури, в това число алкохол, в който се поставят билки, разнообразни типове козметика ", изясни тя.

" Ние имаме извънредно естествено благосъстояние и извънредно доста ендемити в нашата страна, в това число тук в Родопите. Ще бъдат показани експозиции на към 100 типа лечебни растения - дървета, шубраци и цветя като всяко едно растение ще има описателна табела за своите характерности и лечебни свойства. Също по този начин в парка на билката са разположени и фигури на локални диви животни ", добави Радост Караиванова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР