В деня, в който започна регистрацията на партиите и коалициите

...
В деня, в който започна регистрацията на партиите и коалициите
Коментари Харесай

Започна регистрацията за местните избори, Фандъкова е кандидат за София

В деня, в който стартира регистрацията на партиите и обединенията за присъединяване в локалните избори, отпадна и една от въпросителните в битката за столицата. Йорданка Фандъкова публично разгласи, че ще се бори за четвърти мандат. Омбудсманът Мая Манолова пък до часове ще разгласи дали ще влезе в кметската конкуренция.

Очаквано ГЕРБ за четвърти път взеха решение да заложат на настоящия столичен кмет Йорданка Фандъкова. Тя разгласи решението си по време на ревизия на третия лъч на метрото. Фандъкова сподели, че решението и не непринудено, а се основава на възприятието и за отговорност към огромното доверие, което е получила през всичките годни на кметския пост. Обратното би означавало изменничество към гласоподавателите.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съблюдава обещанието си разгласи кандидатурата си в първия работен ден на септември. Тя беше безапелационна, че развиването на София през последните 10 години не е станало с приказки, а с доста работа. Очкаванията и са, с новите планове, екип и хрумвания, да продължи да способства за по-доброто качество на живот в столицата.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: София е моят град. Аз съм израснала в София от 13 годишната си възраст. Учила съм тук. Тук съм родила щерка си, тук съм работила за града си, имам управнически опит повече от 20 години, хората ме познават.
На въпрос по какъв начин ще подсигурява, че няма да се повторят проблемите с неприятното осъществяване на ремонтите в София, Фандъкова отговори, че чака от през днешния ден до изборите да се отхвърля всичко което е направено и да се акцентират единствено грешките.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Разбира се, че съм допускала и съм правила пропуски, бъркала и в преценки за хора и за обстановки, само че за 10 години с тези темпове на работа няма по какъв начин да бъдем застраховани от неточности. Важното е, че всичко това ми дава опция да направя разбори и заключения, които да ми оказват помощ във всеки следваш план да се оправим по -добре.
Йорданка Фандъкова е на кметския пост от два мандата и половина. За първи път завоюва кметските избори през 2009-та година, когато Бойко Борисов стана министър председател и освободи поста. През 2011 година се кандидатира за нов мандат и завоюва още веднъж, а през 2015-та беше третата й победа. Днес самата тя посочи, че постоянно е гласувала за Съюз на демократичните сили, ходила е по митинги и няма нищо по естествено новата и остарялата десница да продължат да са сътрудници.


До часове ще се разкрие и другата значима част от пъзела за София. Дали против Фандъкова ще застане Мая Манолова. Днес Манолова дружно с представители на протестиращите медицински експерти, внесе проектозакон за съсловните организации в Народното събрание.

Манолова сподели, че в случай че влезе в тази борба, ще подаде оставка като омбудсман:
Мая Манолова - омбудсман: Днес имам още работа, която би трябвало да свърша като омбудман и в този момент, и след обяд. Така че до часове.. сега, в който съм подготвена моя пи ар, който е тук, ще ви осведоми всички. Ако се кандидатирам, ще подам оставка. Законът не ме задължава, мога да взема и неплатен отпуск, само че мисля, че честното, честно и почтено държание е, да подам оставка и да вляза в това съревнование.
От през днешния ден в ЦИК се одобряват документи от партиите и обединенията за присъединяване в локалните избори.

Първи по традиция се записаха отГЕРБ, които си слагат упоритостта да препотвърдят извоюваните позиции на локалните избори преди 4 години.
Димитър Николов - зам.-председател на ГЕРБ и кмет на Бургас - Със сигурност няма да бъдат по-малко от предходния ни мандат за локална власт, чакам в действителност едни положителни резултати.
За борбата в София, от ГЕРБ са уверени, че образът на столицата е изменен точно поради работата на Йорданка Фандъкова, и че тя има нужната компетентност, опит и нови хрумвания за четвърти мандат на поста. И не имат вяра на социологическите прогнози, които дават допустима преднина на Мая Манолова, в случай че взе участие във вота.

Цветомир Паунов - административен секретар на ГЕРБ - Виждам опити за политически внушения в една или друга посока, в сравнение с за действителни социологически проучвания. Мандатът е извънредно сполучлив, госпожа Фандъкова дружно с освежен екип е наложително да бъде кмет на София, с цел да може развиването на града да продължи.
Около 9 хиляди са разискваните в ГЕРБ кандидатури за локалните избори. Говорили са и за общи претенденти със Съюз на демократичните сили и патриотите, само че още нямат решение. От Демократична България пък желаят да са опция на сегашната власт. ГЕРБ по традиция първи внесоха документи в ЦИК, откакто младежи 9 дни по ред пазиха ред. Сроковете за регистрация са до 11 септември за партии и обединения, а до 25 септември за претенденти за кметове и общински съветници.

От " Демократична България " също внесоха през днешния ден документи в ЦИК, дружно с 5400 подписа. Те си слагат за цел да бъдат опция на досегашното ръководство и не считат да поддържат претенденти, които вземат участие във властта.
Христо Иванов - съпредседател на Демократична България - Нито Фандъкова може да бъде опция на Мая Манолова, нито Мая Манолова може да бъде опция на Фандъкова. Трябва действителна друга опция и ние я даваме с проектант Игнатов. Работим за това да се класира за балотажа и чакаме да се класира.
От Демократична България ще работят техният претендент за кмет на София да се класира за балотажа.

Арх. Борислав Игнатов - претендент на Демократична България за кмет на София - Аз съм пристигнал, с цел да победим, въпросът е дали ще бъде на първи или на втори тур, това са детайлности за мен, значимото е да дадем опция. На мен ми омръзна да виждам оправдания и неприятна градска среда, неприятно ръководство.
От дясното обединяване ще търсят сътрудници измежду демократичните обединения.

 © Снимки: БГНЕС
От парламенарните обединения през днешния ден документи подадоха и от " Воля ". На 11 септември изтича срокът за регистрация на партиите и обединенията, а до 25 септември би трябвало да станат ясни имената и на всички претенденти за кметове и общински съветници.

 Йорданка Фандъкова още веднъж ще се кандидатира за кмет на София Йорданка Фандъкова още веднъж ще се кандидатира за кмет на София
Йорданка Фандъкова разгласи през днешния ден, че още веднъж ще се кандидатира за кмет на София. Това разгласи самата тя пред публицисти по време на инспекцията на градежа н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР