В деня на виното и любовта, 14-ти февруари, община Асеновград

...
В деня на виното и любовта, 14-ти февруари, община Асеновград
Коментари Харесай

36-годишна спечели поетичния конкурс на община Асеновград

В деня на виното и любовта, 14-ти февруари, община Асеновград афишира спечелилите в състезанието за любовна поезия. Поетичното съревнование е отдадено точно на тези две богатства, които свързват хората от разнообразни точки на света. Името на състезанието " Наздравица за любовта " е измислено от асеновградския стихотворец Атанас Георгиев.
 
Тази година свои произведения изпратиха 97 създатели от 36 български града, като някои вземат участие с повече от 1 стихотворение. С времето креативното съревнование се трансформира в национално и даже интернационално. В него се включи и българин, който живее в Кипър. Както до момента, в IX народен лиричен конкурс за любовна поезия " Наздравица за любовта " също няма ограничавания за възрастта на поетите. Най-възрастният участник е на 79 година, а най-младият е 18-годишен.
 
Компетентното жури, формирано от Кръстьо Раленков и Йорданка Гецова, оцени творбите и излъчи най-открояващите се измежду всички:
– I място: Жени Щерева от Пловдив, на 36 година - премия 400 лева Стихотворение " Вино с мирис на младост " ;
– II място: Петрана Петрова от Враца, на 43 година - премия 300 лева Стихотворения " Любовта не стартира от нас " и " Моят е твоят " ;
– III място: Светлана Ангелова от Харманли, на 51 година - премия 200 лева Стихотворения " Дъх в огледалото ", " Отвъд картината " и " Зид " ;
– поощрителна премия: Йордан Пеев от Стара Загора, на 54 година Стихотворение " Тя " ;
– поощрителна премия за " Най-млад създател до 29 година ": Димитър Драганов от Велико Търново на 23 година Стихотворения " Момичето се споделяше Ирина ", " Женският трънен Венец " и " Истинско знамение " ;
– премия за " Най-добре показал се асеновградски създател ": Атанас Георгиев от Асеновград, на 73 година Стихотворение " Необичайно любовно стихотворение ".
 
 36-годишна завоюва поетичния конкурс на община Асеновград 36-годишна завоюва поетичния конкурс на община Асеновград Източник: Община Асеновград
" Наздравица за любовта " провокира за девети следващ път млади по дух създатели от цялата страна. Изначална и непреходна тематика в поезията, опиянението от обич е и ще продължава да бъде главната причина, задвижваща машината на вдъхновението. Журито беше изправено пред вълнуващото предизвикателство да стане част от съпричастно на най-съкровените трепети на сърцето, претворени в словото на 97 поети от разнообразни възрасти, решени да премерят силата на перото си.
 
Приемайки неоспоримото предписание, че към най-жизнеутвърждаващото възприятие сме длъжни да подхождаме с точната доза почит, постигнахме цялостно единогласие при оценяването на конкурсните произведения. С увереността, че словото може да бъде гориво в моторите на човечеството към един по-красив и добър предстоящ свят, пожелаване състезанието да печели нови съидейници, да въодушевява и отсега нататък да събира в Асеновград създатели от близо и надалеч ", разясниха работата си представителите на журито.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР