В деня на сърцето, лекари и пациенти бият тревога за

...
В деня на сърцето, лекари и пациенти бият тревога за
Коментари Харесай

Как да се справим със затлъстяването

В деня на сърцето, лекари и пациенти бият паника за рисковете, на които всеки ден излагаме живота си. Сред тях затлъстяването, което придобива застрашителни размери. По данни на учените оттатък Океана, то е в топ три на смъртоносните фактори – след високото кръвно и тютюнопушенето.

Въпреки неглижираната грижа към сърцето, има и добра вест - продължителността на живота се усилва. За по-малко от 30 години тя е повишена с близо 3 години: до съвсем 79 за дамите и 71 за мъжете.

Диляна Петрова се оказала с инфаркт и след дълго циркулиране в разнообразни медицински заведения попада в ръцете на лекар Любомир Досев в монтанската болница „ Свети Георги “. За него обаче, в този ден Диляна била следващият незабавен пациент, който трябвало да бъде избавен.„ Имахме през два три часа човек с инфаркт през всяко време на денонощието…Имаше някой много възрастни пациенти, които заради това, че са на тази възраст са много по нежни и много по- сложни за нас”, изясни кардиологът доктор Любомир Досев пред Нова тв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР