В Деня на Победата във Втората световна война на 9

...
В Деня на Победата във Втората световна война на 9
Коментари Харесай

Русия ще отбележи 9 май с авиопаради на бойни самолети

В Деня на Победата във Втората международна война на 9 май в съветските градове ще се проведат паради със самолети и вертолети. Това заяви президентът на страната Владимир Путин, представен от вестник „ Известия “ и Агенция Фокус.

„ На 9 май в небето на Русия в тържествен строй, отдавайки чест на героите, ще премине авиационна техника – модерни бойни самолети и вертолети, а вечерта в центровете на градовете наложително ще има обичаен празничен салют “, съобщи президентът.

Всички планувани събития ще се проведат, само че по-късно, добави Путин. По неговите думи, парадът на Червения площад и шествието на Безсмъртния полк ще се състои, когато епидемиологичната конюнктура е безвредна.

По-рано във вторник стана известно, че в чест на Деня на Победата боен самолет ще прелети над 12 града на Западния боен окръг. Над 100 бойни самолета и хеликоптери ще прелетят над централните площади на Санкт Петербург, Курск, Орел, Воронеж, Белгород, Вологда, Ярославъл, Нижни Новгород, Смоленск, Вязма, Острова и Калининград.

Преди това прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков разгласи подготовката на послание на президента към ветераните и жителите на страната на 9 май в Деня на успеха.

Изказването на Путин ще се излъчи по голям брой канали от 09:00 часа локално и българско време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР