В декларацията си от трибуната на Народното събрание БСП заложи

...
В декларацията си от трибуната на Народното събрание БСП заложи
Коментари Харесай

Нинова начерта план за справяне с кризите, но изключи от него купуването на нови изтребители

В декларацията си от трибуната на Народното събрание Българска социалистическа партия заложи на това да изброява цели и решения за " каскада от рецесии ", пред които е изправена страната.

Лидерът на партията Корнелия Нинова се разгласи за редица оферти за обществената политика, измежду които налагане на таван на цените на парното, тока и газа, които партията ще внесе за разискване в Народното събрание. Според нея въпросите, които би трябвало да бъдат решени, са четири - благосъстоянието на българите, финансовата непоклатимост, битката с корупцията и гарантирането на мира.

Нинова се разгласи и за безкомпромисна битка против " огромното зло за България " - корупцията, която по думите ѝ е и причина за бедността. В речта си тя повтори и някой от добре познатите позиции на Българска социалистическа партия като тази, че страната не би трябвало да изпраща оръжие за Украйна. Партията ще гласоподава и против настояването на служебния кабинет за пазаруване или наемане на нови изтребители

" Ние считаме, че мирът е най-висшето човешко богатство. Ние, имам поради държавното управление, в което участвахме, осъдихме съветската експанзия в Украйна, само че считаме, че даване на оръжие е замесване на България в спора ", сподели Нинова.

В края на речта си лидерката на Българска социалистическа партия цитира думи на президента Румен Радев, които той е отправил през септември 2020 година по време на всеобщите антиправителствени митинги против държавното управление на ГЕРБ. Думите му гласят: " Сега желая тези от властта с цялостните чекмеджета да поканят тези с празните чекмеджета да водят разговор - е, няма по какъв начин да стане ".

Нинова пояснява изявлението му, че изборът през днешния ден е точно " какво държавно управление желаеме да създадем ". Тя разгласи, че Българска социалистическа партия ще продължи да се бори със остарелия модел на ръководство, както е правила през последните шест години.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР