В декларация от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ

...
В декларация от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ
Коментари Харесай

ДБ поиска лустрация, пари за отбрана и по-малко руснаци в посолството |

В декларация от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов предложи девет приорита, които да трансформират управническия курс.

Иванов счита, че е време държавното управление да вземе решителни стъпки и действителни политики, които да бъдат обезпечени и в актуализацията на бюджета, планувана за юни. Изказването му е продължение на вдигнатия " " от Демократична България във връзка решението за военно-техническа помощ. Преди няколко дни Иванов разгласи, че обединението не действа вярно и са нужни промени и по-решителни дейности. Днес той предложи и съответни ограничения. 

Той съобщи, че 24 февруари би трябвало да е урок за българската политика. По думите му целите за ръководство би трябвало да се преориентират към новите интернационалните провокации. Той прикани за промяна на метода за унищожаване на съветското въздействие в страната. Иванов очерта и няколко сфери, в които би трябвало да се реализира този развой:

Сигурност - Повишаване на потенциала на службите за сигурност против съветското въздействие и дезинформация. Повишаване на потенциала на службите за контраразузнаване и битка с дезинформацията, както усилване на парламентарния надзор върху службите. От групата оферират още лустрация чрез използване на стратегия за инспекция на чиновниците на специфичните служби за интегритет и преданост към българската страна.

Отбрана - Програма за ускорено придобиване на ново въоръжение и техника, стратегия за ускорено придобиване на техника, както и над 2% от Брутният вътрешен продукт да бъде отделено за защита през 2023 година и повишение на заплатите в бранша. От Демократична България упорстват за военно наличие в България, както и на морски сили във Варна.

Дипломатични връзки  - Пропорционално систематизиране на българската задача в Москва и съветската в София. Парламентарната група упорства това да се случи най-късно до края на 2023 година

Енергетика - нулева взаимозависимост от Русия, самостоятелност от съветския петрол, доставка на първични материали, които не идват от Русия, различни доставки на гориво за АЕЦ " Козлодуй. " Демократична България предлага още дължавата да избере нов представител в " Лукойл " на конкурсен принцип, подготовка за вдишване на всички активи на " Лукойл " на територията на България.

Санкции - направа на български пакет от наказания за Русия - заледяване на активи и вдишване на активи на Руската федерация и глобени лица, инструментариум за следене на финансови потоци от съветски източници към медии и политически или публични лица, в това число и с опция за прекъсването им. Възможност за вдишване на контрола над стратегически обекти, свързани с съветски лица.

Икономика - ограничения за поддръжка за засегнатите от ограниченията.

Правосъдие - Ускорена промяна на КПКОНПИ, промяна на Висш съдебен съвет и прокуратурата, 

Медии и публичен живот - Противодействие на съветската агитация, подправени вести и други форми на хибридно влияние в медиите, обществените мрежи и публичния живот, забрана за потребление на знаците на " путинския режим " и съветската експанзия в Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР