В декларация от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова

...
В декларация от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова: Живеем в ганстерски филм, гонки с мигранти, а НС не вдига наказанията

В декларация от парламентарната естрада лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се възмути, че на фона на всекидневни случаи с гонки на мигранти, Народното събрание не преглежда законопроекта на левицата за повишение на наказванията за трафикантите на мигранти.

" И през днешния ден сме очевидци на гонка сред полиция и мигранти. Последните дни жимеем като в ганстерски филм - гонки, стрелби, един служител на реда беше убит на границата, през вчерашния ден различен тежко ранен, през днешния ден още веднъж гонене в центъра на страната. И всички приканват институциите да вземат ограничения ", съобщи Нинова.

" В момента царува цялостно безредие и безотговорност ", заключи Нинова. Тя уточни, че валят упреци по какъв начин Народното събрание не поема своята отговорност да пресече това, защото наказванията за каналджиите. В същото време, по думите й, измененията в Наказателния кодекс, импортирани от " Българска социалистическа партия за България ", отлежавали към този момент две седмици. Те плануват завишаване на наказването за трафикантите на мигранти с до 20 години затвор и неведнъж нарастване на санкциите без да се издават условни присъди за трафикантите.

Нинова е сложила въпроса и на утринния председателски съвет с гледище измененията в закона да влязат в дневния ред на съвещанието на правната комисия. " Иначе ще стоим, ще гледаме следващия случай и без никакви ограничения, ще носим ние отговорността ", предизвести тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР