В декларация от парламентарната трибуна депутатите от Демократична България“ (ДБ)

...
В декларация от парламентарната трибуна депутатите от Демократична България“ (ДБ)
Коментари Харесай

Депутатите от ДБ искат да се разследва заплахата срещу разследващ журналист

В декларация от парламентарната естрада депутатите от „ Демократична България “ (ДБ) настояха да се проверява случая със опасността за живота на проверяващия публицист Атанас Чобанов.

Депутатът Зарко Маринов съобщи:

„ Сезирани са българските способени органи по случая. Ние като народни представители не можем да останем безучастни към всеки опит за посягане над живота, здравето и свободата на който и да е български жител. Не можем да останем безмълвни към наказателни акции против публицисти, изключително когато става дума за проверяваща публицистика, която рови дълбоко в ползите на мафията. В България нереформираната прокуратура и нереформираните специфични служби постоянно обръщат тил на закононарушенията на проведената престъпност и корупцията и проверяващата публицистика остава единственото средство за следствие на дълбоката страна “.

Движение за права и свободи също желаеха да се разкрият отговорните, в случай че има опасност. А депутатът от придвижването Йордан Цонев съобщи, че в нито една европейска страна не би трябвало да има публицисти в заплаха.

„ Компетентните органи би трябвало да проведат съответното следствие и да кажат на българското общество има ли опасност, в случай че има, от кое място идва тази опасност. Съществува, несъмнено, и другата догадка - да няма. Това отново способените органи би трябвало да го открият, като тогава би трябвало да открият и за какво се подава подобен сигнал, в случай че няма такава опасност. “

Софийската районна прокуратура към този момент се самосезира по случая след изказване на Атанас Чобанов, че по отношение на него е отправена опасност. Преди дни журналистът заяви, че е предизвестен от непознато държавно управление за опасност по отношение на него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР