В Давос започва ежегодният Световен икономически форум.Тази година водеща тема

...
В Давос започва ежегодният Световен икономически форум.Тази година водеща тема
Коментари Харесай

Започва Световният икономически форум в Давос

В Давос стартира годишният Световен стопански конгрес.

Тази година водеща тематика ще бъде съветската война в Украйна, както и икономическото възобновяване след международната пандемия от Covid-19.

Климатичните промени и комерсиалните връзки също са измежду водещите тематики на форума, който по традиция събира международните водачи.

По традиция първият ден от форума е отдаден на откриващата гала, само че във вторник се чака речта на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

За същия ден е плануван първият панел, отдаден на европейската защита, в който ще вземат участие президентите на Полша Анджей Дуда и на Латвия Гитанас Науседа – основни съдружници на Украйна във водената от Русия война.

В продължаващия до 20-ти януари Световен стопански конгрес се чакат още речи и участия на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, немския канцлер Олаф Шолц, премиера на Финландия Сана Марин, на Испания – Педро Санчес и доста други водещи политически фигури. Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева и президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард също ще бъдат част от участниците в един от най-важните международни конгреси.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР