В държавите от Европейския съюз ще влязат в сила по-строги

...
В държавите от Европейския съюз ще влязат в сила по-строги
Коментари Харесай

По-строги правила за конфискация на имоти

В страните от Европейския съюз ще влязат в действие по-строги правила за конфискация на нелегално добито имущество. Става дума за опцията за конфискация на имущество на укриващи се от правораздаването нарушители. По-лесно ще се прави и конфискация на парцели на жители от една страна, които живеят в друга страна членка на Европейски Съюз. Така да вземем за пример, подсъдими българи, притежаващи жилища и къщи в Гърция, Франция или Испания, ще могат да бъдат иззети. Това става допустимо с помощта на признатото

краткотрайно политическо съглашение сред Европейския парламент и Съвета на база предложение на Европейската комисия (ЕК) да бъдат въведени нови правила за заледяване и конфискация на активи зад граница. Информацията беше обявена публично от Европейска комисия. Крайната цел е усилване битката против финансирането на тероризъм.

Директивата уголемява и обсега на парцелите, които могат да бъдат иззети по дело стартирано в друга страна членка. Важно е да се означи, че също даже да не е налице наказание, конфискацията е допустима.

„ В момента 99% от приходите от закононарушения остават в ръцете на нарушители и терористи. Настоящото законодателство на Европейски Съюз по отношение на взаимното признание на заповеди за конфискация или заледяване на активи зад граница е остаряло и е предразположено към малки врати. Държавите членки би трябвало да си сътрудничат по-добре и доста по-бързо. Нашият нов набор от правила ще се ползва директно в страните членки със общоприети документи, ясни периоди и по-добра връзка сред националните органи ", съобщи Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на правораздаването, представен от „ Труд”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР