В Държавен вестник на Босна и Херцеговина във вторник бяха

...
В Държавен вестник на Босна и Херцеговина във вторник бяха
Коментари Харесай

Забраниха отричането на геноцида в Босна и Херцеговина

В Държавен вестник на Босна и Херцеговина във вторник бяха оповестени промените и допълненията в Наказателния кодекс на страната, с които се не разрешава и санкционира отричането на геноцида и възхвалата на военни закононарушения, и от 28 юли той влиза в действие, оповестява босненският уебсайт Кликс.
Според информациите в интернет страницата на Службата на висшия интернационален представител законът влиза в действие осем дни след публикуването му на уеб страницата на службата или един ден след публикуването му в Държавен вестник, според от това, коя от тези дати е първа.
Върховният интернационален представител в Босна и Херцеговина Валентин Инцко, чийто мандат изтича, наложи на 23 юли промени в наказателния кодекс на Босна и Херцеговина, с които се не разрешава и криминализира отричането на геноцида в Сребреница.
В отговор водачите на политическите партии от Република Сръбска взеха решение сръбските представители в институциите на Босна и Хереговина - в председателството, държавното управление и Народното събрание, да не вземат участие във взимането на решения. На процедура това значи, че сръбските представители няма да се отдръпват от институциите, само че няма да вземат участие в работата и да взимат решения, до момента в който не се реши въпросът с наложения закон за възбрана на отричането на геноцида в Босна и Херцеговина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР