В Държавен вестник, бр. 51 от 19.06.2018 г., е обнародвана

...
В Държавен вестник, бр. 51 от 19.06.2018 г., е обнародвана
Коментари Харесай

Забраниха на мандрите да преработват растителни масла

В " Държавен вестник ", бр. 51 от 19.06.2018 година, е обнародвана Наредба за допълнение на Наредба №1 за хигиената на храните на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на здравеопазването.С смяната на нормативния акт се вкарват следните условия:

-Производителите на мляко и млечни артикули и производителите, които разфасоват и преопаковат мляко и млечни артикули, не могат да създават, разфасоват и преопаковат имитиращи артикули, съдържащи в състава си мляко, в един и същи обект, регистриран по Закона за храните.

-В едномесечен период от влизане в действие на наредбата производителите на мляко и млечни артикули и производителите, които разфасоват и преопаковат мляко и млечни артикули, привеждат активността си в сходство с условията.

-Посочените условия се ползват за артикули, създадени на територията на България.

Министерството на земеделието, храните и горите предприе редица начинания и ограничения, имащи за цел от една страна да покачат търсенето на сурово мляко посредством стимулиране използването му при производството на млечни артикули, а от друга - да засилят търсенето на пазара и потребителския интерес към другите типове млечни артикули. Това включва и рационализиране на законодателството за така наречен " имитиращи артикули, съдържащи в състава си мляко ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР