В Дания за пръв път няма банкови обири, тъй като

...
В Дания за пръв път няма банкови обири, тъй като
Коментари Харесай

Дания отбеляза първата година без банкови обири

В Дания за пръв път няма банкови кражби, защото през последните години потреблението на пари в брой е намаляло, оповестиха от профсъюза на финансовите служащи в страната.

Обществото, в което парите в брой са все по-малко в обращение, е предиздвикало банките да понижат броя на касовите си услуги, се споделя в изказване на профсъюза от понеделник, което оставя малко евентуална плячка за крадците.

" Това не е нищо друго с изключение на необикновено. Защото всякога, когато това се случи, е извънредно натоварване за участващите чиновници ", сподели в изказването Стеен Лунд Олсен, вицепрезидент на профсъюза Finansforbundet.

" Това е прочувствено влияние, което човек не може да разбере, в случай че не го е претърпял персонално ", добави той.

От профсъюза обявиха, че през 2000 година е имало 221 банкови обира, които от 2017 година насам последователно понижават до по-малко от 10 годишно.

Централната банка на Дания заяви през март предходната година, че потреблението на пари в брой е намаляло съвсем на половина - от 23% от заплащанията през 2017 година до 12% през 2021 година

Пандемията от Ковид-19 форсира изоставянето на парите в брой, съобщи банката.

Профсъюзът на финансовите служащи означи, че въпреки обирите да са станали необичайност, " доста банкови чиновници, които са били ограбени, не престават да се борят с следствията ".

Някои от тях към момента страдат от признаци като " тревога, горест, нервност, безпокойствие и бодърствуване ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР