В четвъртък се очаква да бъде спусната заповедта на здравния

...
В четвъртък се очаква да бъде спусната заповедта на здравния
Коментари Харесай

„Зелени коридори” и за хората с хронични заболявания. Какви ще са новите мери?

В четвъртък се чака да бъде спусната заповедта на здравния министър за „ зелените коридори ”. Това заяви проф. Костадин Ангелов. От изказването му стана ясно, че се чака, с изключение на възрастните, в тях да бъдат включени и хората с хронични болести. Обсъжда се дали коридорите да са сутринта или в следобедните часове.

„ Очакваме разнообразни организации да дадат своите мнения. Има изказано мнение, че възрастните може да са затруднени да пазарят сутринта през идните зимни месеци ”, добави проф. Ангелов.

Министърът разгласи, че нощните заведения остават затворени в цялата страна до края на ноември. Обсъжда се и въвеждането на обединен вечерен час за останалите заведения. Има обединяване на позиции той да е към 23 - 23:30 ч. 

Проф. Ангелов изясни, че към момента няма консенсусно решение дали учениците от гимназиален стадий ще се върнат в учебните заведения от петък. Висшите учебни заведения ще не престават отдалечено образование като се изключи тези студенти, където това е невероятно да се случи като Медицинския университет с на практика занятия. 

Училищата с 20% заболели ще преминат към онлайн образование

Училищата, в които е достигната заболеваемост от 20%, ще преминат на образование в електронна среда. Това е една от ограниченията, които се разискват, разкри здравният министър Костадин Ангелов.

Той добави, че още не е взето решение дали гимназистите ще се върнат в учебните заведения в петък, защото те минаха на онлайн образование до 12 ноември.

Ангелов уточни, че студентите не престават да се образоват онлайн, с изключение на тези, за които това е на практика невероятно.

Обсъжда се и вид хората с хронични болести също да употребяват зелените коридори в магазините, с изключение на възрастните. Чакат се още отзиви дали това да се случва заран от 8 до 10 или следобяд от 14 до 16 ч.

Предвижда се и въвеждането на вечерен час за заведенията в цялата страна, като това евентуално ще е сред 23.00 и 23.30 ч.

Дезинфекцират улици и здания против COVID-19 в Новозагорско

Дезинфекцират улици и здания против ковид а в Новозагорско, оповестиха от Общината. 

Кметът Николай Грозев е разпоредил активизиране на превантивните ограничения за ограничение до най-малко епидемията от COVID-19. Продължава дезинфекцирането на улиците в града по избран график. Осигурен е препарата " Санифорт " за стерилизация на селата.

Извършва се стерилизация с вирусоциден разтвор на общинските административни здания, като с приоритет са местата, в които се обслужват жители, а пръскането се прави в края на работния ден, с цел да не се попречва тяхното обслужване.

Община Нова Загора оказва помощ и подпомагане на служби и институции за стерилизация.По данни на РЗИ-Сливен, в община Нова Загора на домашно лекуване са 86 души, тринайсет са приети в болница.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР