Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София

...
Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София
Коментари Харесай

БДЖ увеличава влаковете между София до Бургас и въвежда електронни устройства за продажба на билети във влака

Още от тази седмица БДЖ ще усилят влаковете сред София и Бургас. Това стана ясно по време на среща сред министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и управленията на „ Холдинг БДЖ " ЕАД и „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД. Министърът изиска цялостна инспекция на всички условия, свързани с влакa от София до Бургас в петък вечер. „ Абсурдно е пасажерите да пътуват по този метод, в случай, че имат закупен билет, а някой не си е приключил работата ", добави той.

По мотив изказванията от страна на пасажери, че в състава на влака е имало празни спални вагони, които са били заключени, от БДЖ увериха, че безусловно всички места в тях са били продадени и заети. Проблемът с влака е заради обстоятелството, че той е без наложителна резервация и стопира на необслужвани гари и пасажерите от тях закупуват билетите си непосредствено от транспортния личен състав. Това попречва ограничението на закупуването на билети, тъй като кондукторът няма връзка с билетоиздаващата система. „ Започваме поетапно да оборудваме влаковете с електронни устройства за продажба на билети, които напълно ще решат този проблем ", съобщи шефът на БДЖ-ПП Венцислав Славков. Такива устройства към този момент работят пилотно по линията София-Видин. Предстои още 140 да бъдат въведени в употреба, като с приоритет ще се оборудват най-натоварените влакове в страната.

От железопътния транспортьор разясниха, че от през днешния ден са взети ограничения за увеличение на състава на нощния трен от София до Бургас, като е включен спомагателен вагон, който да обслужва възходящия през лятото пътникопоток. От този петък ще бъдат добавени още два вагона към композицията, а от 29 юни потегля още един трен по същото направление. С това влаковете сред столицата и морския град ще станат общо 10 на денонощие.

От през днешния ден втора комбинация с 4 от новодоставените немски вагони към този момент пътува сред София и Бургас. Тя потегля от столицата в 6:40 ч. и се връща назад в следобедните часове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР