В четвъртък ръководителите на ФИФА обсъдиха на видеоконференция промените, които

...
В четвъртък ръководителите на ФИФА обсъдиха на видеоконференция промените, които
Коментари Харесай

ФИФА намалява наполовина заплатите на всички футболисти

В четвъртък ръководителите на ФИФА разискаха на видеоконференция измененията, които международният футбол би трябвало да предприеме, с цел да се приспособява към световната рецесия, подбудена от ковид. В срещата взели присъединяване и представители на футболни клубове, както и хора от FIFPro. Всички участници в полемиката се обединили към мнението, че е нужно да се създадат някои промени, тъй че футболните клубове да оцелеят финансово. Предложенията, направени от ФИФА, могат да влязат в действие още идната седмица, счита Marca, представен от Dsport.bg.

Международната футболна федерация предлага понижаване с 50% заплатите на футболистите, до момента в който пандемията продължава да сковава международния спорт. Когато обстановката се възстановява, месечните хонорари ще бъдат още веднъж изплащания напълно по контракт.

Друга препоръчана мярка е да се забрани на клубовете да приключват договорите на своите играчи и хора от щаба. Ще бъде сътвори специфичен фонд, в който ще бъдат налети стотици милиони евро, с цел да може футболистите да получават най-малко половината си заплата. Така ще се подсигурява, че футболните тимове ще продължат активността си и след края на рецесията с COVID-19.

Как ще приключи актуалната акция към момента не се знае. По всяка възможност всяка страна ще може да вземе решение, отнасящо се за локалното състезание. Взетото решение по никакъв метод не би трябвало да заплашва здравето на футболисти и треньори.

Настоящите контракти на играчите ще бъдат удължени автоматизирано до края на сезона. Ако даде футболист към този момент е подписал контракт с клуб от 30 юни, то той ще би трябвало първо да приключи шампионата с сегашния си отбор преди да го напусне.

По време на обстановката с ковид клубовете няма да бъдат задължавани да транспортират свои футболисти, които да пазят фланелката на националния си тим.

Санкции ще бъдат налагани на клубове, които не заплащат на футболистите, не извършват ограниченията на ФИФА или не се интересуват от здравето на личност си (включително играчи и треньори). Клубовете обаче ще има правото да не назначават за непрекъснато нови чиновници. Глоби се плануват за футболисти, които са напуснали страната, в която се състезава тимът им, без уважителна причина или, в случай че не рапортуват за своето пътешестване.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР