В четвъртък евродепутатите направиха оценка на положението с основните ценности

...
В четвъртък евродепутатите направиха оценка на положението с основните ценности
Коментари Харесай

Пак ни натискат да ратифицираме Истанбулската конвенция

В четвъртък евродепутатите направиха оценка на ситуацията с главните полезности и права в Европейски Съюз през 2020-2021 година, като набелязаха проблематични области и предложиха способи за по-ефективна отбрана на свободата, равенството и върховенството на закона.

Текстът беше утвърден с 410 гласа " за ", 131 гласа " срещу " и 42 гласа " въздържал се ". В последната оценка на Европейския парламент (ЕП) за ситуацията с главните права в Европейски Съюз се показват многочислени опасения и се изисква от страните членки да работят в отбрана на европейските полезности. 

Евродепутатите за следващ път желаеха от България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия, както и от самия Европейски Съюз, да ратифицират Истанбулската спогодба, излиза наяве от известие на Пресслужбата на Екологичен потенциал.

Членовете на Екологичен потенциал са загрижени за въздействието на ограниченията за битка с COVID-19 върху демокрацията и главните свободи, в това число правата на хората, работещи с правната система и правоприлагащите органи, както и на пандизчиите. Те също по този начин изразяват съжаление за продължаващите нарушавания на върховенството на закона в някои страни членки, като още един път декларират, че върховенството на закона, демокрацията и главните права са неразривно свързани.

С цел отбрана на тези полезности на Европейски Съюз, както и на справедливото и законосъобразно систематизиране на средствата на Европейски Съюз, Парламентът приканва Комисията да използва механизма за обвързване на бюджета с правилата на правовата страна.

Членовете на Екологичен потенциал осъждат Полша и Унгария за това, че не извършват решенията на Съда на Европейския съюз, и в отговор желаят съответни дейности от страна на институциите на Европейски Съюз.

Парламентът още веднъж акцентира смисъла на отбраната на публицистите от опити за потребление на правната система за заглушаване на репортажи (т.нар. SLAPPs), както и от закани, набези и принуждение. Членовете на Екологичен потенциал са загрижени по отношение на възходящия брой държавни органи, които употребяват шпионски програмен продукт като " Pegasus " в нарушаване на полезностите на Европейски Съюз.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР