В четвъртък членовете на ЕП ще се запознаят с плановете

...
В четвъртък членовете на ЕП ще се запознаят с плановете
Коментари Харесай

Съвместни европейски действия в областта на енергетиката: дебат със Съвета и Комисията

В четвъртък членовете на Екологичен потенциал ще се срещнат с проектите на Европейската комисия и на Съвета за взаимни европейски дейности за по-сигурна и устойчива сила на налични цени.

Евродепутатите ще обсъдят методите за справяне с последствията от настоящето нарастване на цените на силата, както и методите за по-нататъшно подсилване на устойчивостта против бъдещи разтърсвания.

Парламентът ще разиска и два въпроса към и по отношение на положението на модернизацията на Договора за Енергийната харта и метода, по който актуалната енергийна рецесия може да повлияе на преговорната позиция на Европейски Съюз.

Контекст

На 8 март 2022 година Европейската комисия предложи проект, посредством който Европа да престане да бъде подвластна от съветски изкопаеми горива доста преди 2030 година – като се стартира с природния газ – в подтекста на съветското настъпление в Украйна.

Така нареченият проект „“ ще очертае серия от ограничения в отговор на възходящите цени на силата в Европа и за попълване на запасите от газ за идната зима.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР