В четири града - Шумен, Русе, Варна и Бургас, има

...
В четири града - Шумен, Русе, Варна и Бургас, има
Коментари Харесай

Липсват онколекарства в 4 града

В четири града - Шумен, Русе, Варна и Бургас, има сигнали за липса на онколекарства, заяви пациентската организация " Заедно с теб ". От репортаж на Българска национална телевизия тази заран се разбра какъв е казусът - административен.

Тези лекарства се обезпечават посредством централизирана поръчка. На 26 октомври 2021 година обаче тя е спряна заради обжалване. Затова Министерство на здравеопазването е предложило на профилираните лечебни заведения да проведат лични процедури.

Във Варна са разгласили съобщение на 19 ноември, обясниха от локалната онкоболница пред. На 10 януари състезанието е завършил, тези дни се подписват договорите, като последните би трябвало да бъдат подписани до 10 февруари. Бяхме се запасили, до 28 януари всичко беше налично, само че в последните 7-8 дни имаме единични случаи на изчезнали медикаменти. Днес ще имаме доставки по новия контракт, увериха от лечебното заведение.

От Министерство на здравеопазването разясняват, че не са постъпвали сигнали за проблеми отвън този на " Заедно с теб ". От организацията обаче упорстват за инспекция по какъв ред са отпускани дефицитните медикаменти, защото от Бургас има сигнали от пациенти, че онколекарство е обещано единствено на избрани хора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР