В черния американски списък досега бяха включени 7 известни личности

...
В черния американски списък досега бяха включени 7 известни личности
Коментари Харесай

САЩ санкционираха кандидата за президент на Северна Македония Стевчо Якимовски

В черния американски лист до момента бяха включени 7 известни персони от страната, в това число някогашният министър председател Никола Груевски, някогашният топ разузнавач Сашо Миялков, олигархът Орце Камчев

Държавният департамент на Съединените щати разгласи, че са наложени наказания на един от претендентите за президент на Република Северна Македония и на някогашен специфичен основен прокурор на страната. Двамата, както и най-близките им, нямат право да получават американски визи, съобщи Епицентър.

За някогашната топ обвинителка Катица Янева в известието на американското дипломатическо ведомство се показва, че до момента в който е била на поста е употребила политическото си въздействие и власт за персонално облагодетелстване. Вашингтон разполага с достоверна информация за най-малко един случай, в който тя е поискала и е получила рушвет, с цел да повлияе на правосъдно произвеждане под неин контрол.

За кмета на скопската община Карпош Стевчо Якимовски Държавният департамент изяснява глобите с корупционни дейности, в това число интервенция в публични поръчки за персонално облагодетелстване, съобщи БНР.

В черния американски лист до момента бяха включени 7 известни персони от Република Северна Македония, в това число някогашният министър председател Никола Груевски, някогашният топ разузнавач Сашо Миялков, олигархът Орце Камчев.

Якимoвски внесе в държавната изборна комисия 10 000 подписа за кандидатурата си за президент. Това са създали до момента още трима претенденти, Сред които и актуалният македонски президент Стево Пендаровски. Още трима се чака да ги последват през днешния ден, когато е крайният период за регистрация за изборите, планувани за 24 април.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР